Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Milline tuleb suvi? (2009-04-19 01:15:28)

 

Kel võimalik, lükaku puhkusereis välismaale edasi – enamik looduse märke analüüsivaist ilmatarkadest ennustab väga sooja ja päikesepaistelist suve. Mida arvab aga kutseline sünoptik?

 

Aastaid loodusega sinasõprust pidanud Pärnumaa ilmatark Ilmar Tiismaa kinnitab, et eelolev suvi tuleb kindlasti tükk maad meeldivam kui mullune. «Usun, et maikuugi tuleb päris ilus, aga nihuke tunne on, et õige suvi hakkab pärast jaani ning juuli on samuti täitsa ilus.

Ja ka august. Nii et – tõeline puhkajasuvi, põllumehele võib aga liialt põuane olla,» arutleb Tiismaa. «Aga ma pole veel konnakudu näinud, kas see tuleb kalda äärde või keset vett, ja pardidki pole veel hakanud pesi ehitama. Kui part teeb pesa kõrgele, on oodata vihmast suve, kui madalasse, siis põuast. Nii et praegune ennustamine on nagu kohvipaksu pealt.»

Põlvalane Elmar Kuus ehk Kuuse-taat nendib, et tema peab ennustamisel loodusemärkidest enam silmas õhuvoolude liikumist. Ta on ilmakaarte jälginud juba aastakümneid – kust nad tulevad ja mida endaga kaasa toovad.

 

Loe edasi...

 

Allikas: ilmajaam.ee Verni Leivak


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.