Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumees vajab toetust (2009-04-18 00:43:33)

 

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder:

 

Euroopa põllumajanduspoliitika eesmärk on tootlikkuse tõstmine, tootjate rahuldava elatustaseme kindlustamine, turgude stabiliseerimine ning toiduainetega varustatuse ja mõistlike tarbijahindade tagamine.

 

Kahe aasta eest toimunud toiduainete hinna tõus sundis ka meid rohkem toiduainetega varustatuse peale mõtlema. Eestis pälvisid pahameele töösturid, kes ei tahtnud võid koduturule müüa. Selle taga on olukord, kus tehnoloogia areng ei suuda kindlustada tootmismahtude kasvu. Selleks, et rohkem toota, on tarvis uusi tehnoloogiaid, selleks omakorda rohkem raha. Et tehnoloogiale saaks rohkem vahendeid kulutada, tuleb vähendada kulusid või tõsta toote hinda.

 

Euroopa Liidu eelarvest laekub igal aastal põllumajanduse ja maaelu sektorisse umbes kaks miljardit krooni. Sellest ligi poole moodustavad maaelu toetused ja teise poole põllumajandustootja sissetulekutoetused eri tootmistüüpide kohta.

 

Põllumajanduse ja maaelu toetused jagunevad 60 eriliigiliseks toetuseks ja 2008. aasta andmete alusel jaotatakse need peaaegu 17 000 taotleja ja 850 000 hektari vahel. See ei ole suur toetus taotleja kohta, sest see moodustab tootja käibest kuni veerandi ning jääb oluliselt alla vanemate liikmesriikide vastavast tasemest. Toetuste äralõikamine halvab aga selle riigi põllumajandustootjate konkurentsivõime täielikult.

 

Allikas: www.linnaleht.ee 17.04.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.