Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevadised põllutööd on “ukse ees” (2009-04-16 01:16:51)

 

Kevad on igal aastal uus ja eriline, oma värskuse ja iga päev muutuvana arvatavasti oodatuim aastaaeg paljudele. Päevad on juba päris pikad, päike on sulatanud metsaalustes viimased lumeriismed ja põllud tahenevad uskumatu kiirusega. Seega saab peagi näha-kuulda maaelule nii omast ja meeldivat traktorimüra ning selle taga lendlemas usseotsivate kajakate parvi.

Kõljala ühistu juhi Tõnu Posti sõnul on nemad juba aastaid põldude seemendamiseks ostnud sertifitseeritud seemne. “Minul on asi lihtne, juba päris mitu aastat ei ole me seemet ise teinud, oleme ostnud sertifitseeritud seemne. On nõue, et vähemalt 15 % seemnest peab olema sertifitseeritud, sama nõue on ka rohumaade uuendusel. Meil on selleks kaks põhjust – kuivati on seemnevilja tegemiseks liiga väsinud ja teiseks on meie põllud tuulekaeraga saastunud. Et sellest tüütust ja visast umbrohust lahti saada, ei taha me oma seemet kasutada.”

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.meiemaa.ee 15.04.09, Vilma Rauniste.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.