Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täpsustusi põllumajandusmaa metsastamise toetuse osas (2005-03-21 19:26:30)

 

Põllumajandusministeerium saatis e-Õigusesse kooskõlastamiseks määruse muudatuse eelnõu, mis täpsustab 2005. aastal avatud põllumajandusmaa metsastamise toetuse saamise tingimusi.

 

Olulisemaks muudatuseks on see, et taotlejal tuleb esitada Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) hiljemalt toetuse taotlemise aasta 10. juuniks metsapuutaimede ostmist tõendava dokumendi koopia. Kehtiva määruse alusel peab taotleja nimetatud dokumendi esitama vaid kohapealset kontrolli läbiviivatele ametnikele. Kuna taotlejatel peavad ostmist tõendavad dokumendid olemas olema ka kehtiva määruse alusel, siis sisulist muudatust taotleja jaoks ei ole.

 

Täiendati ka metsakultuuri rajamise toetuse määramise aluseid. Toetust ei vähendata, kui kontrolli käigus tehakse kindlaks, et põllumajandusmaale metsakultuuri rajamise toetuse abil rajatud metsakultuuris on istutatud vähemalt 2000 metsapuutaime hektarile. Seda ka juhul, kui taotleja oli oma taotlus-tegevuskavas planeerinud istutada või siis soetusdokumentidega tõestanud suurema arvu metsapuutaimi.

 

Lisaks täpsustab määruse muudatus nõudeid metsapuutaimede ostmisel mõnest teisest Euroopa Liidu liikmesriigist. Kui taotleja istutab metsakutuuri rajamise ja täiendamise raames metsapuutaimi, mis on ostetud teistest Euroopa Liidu liikmesriikidest, peab ta lisaks soetamist tõendavale dokumendile esitama 10. juuniks Euroopa Liidu Nõukogu direktiivi 1999/105/EÜ lisa VIII alusel vastava liikmesriigi poolt väljastatud algmaterjali päritolu tõendava põhisertifikaadi koopia, kusjuures metsapuutaime algmaterjali päritolu peab vastama Keskkonnaministri 14. juuli 2004. a määrusele nr 92 “Eestis metsa kultiveerimisel kasutada lubatud algmaterjali päritolu”.

 

Põllumajandusministri 12. jaanuari 2005. a määrust nr 1 Põllumajandusmaa metsastamise toetuse saamise täpsemad nõuded ning toetuse taotlemise, taotluse menetlemise ja toetuse maksmise täpsem kord” muudeti sellepärast, et PRIA siseauditi käigus ilmnesid toetuse rakendamise ettevalmistamisel üleskerkinud probleemid.

Määruse saab lõplikult allkirjastada pärast ministeeriumitevahelise kooskõlastusringi lõppu.

Kõigil huvilistel on määruse muudatusega võimalik tutvuda e-Õiguses aadressil
http://eoigus.just.ee/?act=6&subact=1&OTSIDOC_W=83997.


Täiendavat teavet toetuse kohta saab PRIA kodulehelt ja

Põllumajandusministeeriumist.


Toetuse taotlemise tingimusi määruse muudatus ei puuduta, põllumajandusmaa metsastamise toetuse taotlusi võetakse PRIA büroodes vastu kuni 24. märtsini.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 21.03.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.