Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aprilli esimene nädal: liblikad ja kasemahl (2009-04-07 00:24:34)

 

Liblikad on õues, metsvint laulab, peenralt saab värsket talisibulat ja murulauku. Rohenäpud ei istu enam toas, neidki ridu kirjutan veidi mullaste kätega – nõgesekubel näpuotsas.

 

Ühel päeval jäin vestlema naabrimemm Vilmaga ja ta küsis, kas kuldnokad on juba kohal, et peaks nagu olema. Päris kummaline – just sel hommikul nägin kase otsas esimest vilistavat kuldnokka. Jah, neid siia-sinna sebivaid parvesid oli küll varemgi.

 

Mulle tundub üha enam, et maal elades saab mingil hetkel selgeks – täna tuleb kuldnokk, sest üldpilt looduses kinnitab seda. Nõndasamuti arutasime Arne Aderiga seekord reedel, kas panna loo juurde esimese liblika pilt. Arutasime, et peaks nagu õige aeg olema – aga näe, pole ise teda veel siin hangede vahel näinud. Siis aga helises telefon ja ilmamees Gennadi Skromnov teatas: „Vasalemmas kollane liblikas!” Sooh! Kuldne suvi! Jätsin siis kadedusest isegi kirjatöö pooleli ja läksin välja suve ennustama. Ei läinud palju aega, kui esimene kirjutiivaline mööda liugles.

 

Kasemahl ja redisepeenar

 

Muidugi sai „liblikajahi” ajal kasemahl voolama pandud. Sel aastal tegi Mikk kasele prooviks 0,6 cm läbimõõduga augu, millesse istus hästi apteegist ostetud klistiiritoru. Kahe meetri kõrguselt hakkas pea silmapilk vulksuma purki uskumatult magusat mahla – Aotäht jõi seda kohe rõõmuga ja kulinal. Uut energiat täis, hakkas see nelja-aastane tirts kohe aiatöödega pihta – kastma talinelgipuhmast ja veel lumesulamisloigus asuvat põõsasmaranat. See teine asi ajas meid küll salamisi naerma, aga kuidas sa keelad last töötamast. Mikk Sarv ütleb, et lapse tegutsemisõhinat peab hoidma kui suurimat aaret – tülpimus murrab muidu sisse uksest ja aknast! Nädala lõpus sulas aga lahti ka kasvuhoone uks ja tärkav energia sai suunatud redisepeenrasse, hea ruutmeeter on seemneid täis tipitud. Jah, ja mesilased tegid esimese rõõmsa lennu, sääsed, ämblikud ja kärbsed on väljas. Sipelgapesas pole veel liikumist märgata, aga puugid võivad juba liikvel olla. Lääne-Eestis sarapuu õitseb ja näsiniin näitab õieroosat.

 

Loe edasi…

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.