Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maasikas aitab armuda ja terveneda (2005-03-19 22:52:03)


Jaapanis on praegu maasikahooaja haripunkt: uurimused näitasid, et ainuüksi eelmisel hooajal sõid jaapanlased ära üle 15 milj kg (15 000 tonni) maasikaid. Sellise populaarsuse on maasikas Tõusva Päikese Maal saavutanud tänu oma raviomadustele.


Jaapanlased selgitasid, et maasikas on C-vitamiini- ja toitainerikas, aitab ennetada südame-veresoonkonnahaigusi ja mitmeid kasvajaid. Seepärast soovitavad jaapanlased mitte rebida maasikat enne tarbimist õiepõhjast lahti, sest kinnituskohal moodustub ferment, mis tapab väärtusliku C-vitamiini. Lisaks on lahja ja väikese kalorsusega maasikas lahutamatu osa jaapani dieetides.

Jaapanisse ilmus maasikas 1872. aastal ja sellest ajast on aretatud üle 100 sordi. Oma leidlikkuse poolest tuntud jaapanlased kasvatavad maasika õuna suuruseks, märkides, et see pole veel võimaluste piir.

Jaapanlased peavad maasikat samasuguseks armastuse sümboliks nagu roosi. Jaapani legend ütleb, et kui teile juhtub kaksikmaasikas, tuleb pooled eraldada ja ühega neist kostitada oma väljavalitut, siis on armastus ja õnn tagatud.

Allikas: MIGnews.com.ua

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.