Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peenrakatted lihtsustavad aedniku elu (2009-04-06 00:06:54)

 

Oma aeda uusi peenraid planeerides tasub aiapidajal investeerida kattelooridesse ja peenravaipadesse, mis aitavad aiakultuure püsida umbrohuvabadena, kaitsevad putukate ja öökülmade eest ning kiirendavad saagi valmimist.

 

Meie heitlikus kliimas kasutatakse varajase kasvu ja saagikusega taimede kaitsmiseks üsna palju katteloore. Õhkõrna katet sobib panna ootamatult krõbekülmade ööde leevendamiseks maasikatele, kurkidele-tomatitele nii avamaal kui kasvuhoones, porgandi-hernekülvidele ja teistele köögiviljadele, aga ka suvelilledele, mis juba õue istutatud.

 

AS Kemira GrowHow tootejuhi Enn Silbergi sõnade järgi kaitsevad katteloorid taimi, muljumata noori võrseid ja juurdekasvu, öökülmade, lindude ja ulukite eest.

 

Kaitse külma eest

 

Kemira müüdavad firma Gromax paksemad katteloorid tihedusega 23 ja 30 g/m² on mõeldud aia- ja põllukultuuride talviseks katmiseks, saagi valmimise kiirendamiseks kasutatavad katteloorid on tihedusega 17 g/m².

 

Väga kerge materjal laseb hästi läbi õhku, niiskust ja 90% valgust. Materjali struktuur peab vastu ultraviolettkiirgusele, tõstab mulla ja õhu temperatuuri ning vähendab tuulekahjustusi. Loor pannakse kohale pärast seemnete külvamist või taimede istutamist ja eemaldatakse, kui temperatuur selle all tõuseb 30 kraadini.

 

Kate peab peenral olema vabalt, kuid mitte üleliia lõdvalt, et tuul seda minema ei viiks. Loori ääred kinnitatakse kinnituskonksude, kivide või mullaga. Kui taimed on juba üsna pikad, soovitatakse loor panna tugede peale.

 

Loe edasi...

 

Allikas: w3.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.