Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI-s tuleb konverents “Ilm, kliima, vesi ja säästev areng” (2005-03-18 21:30:41)


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) tähistab kolmapäeval, 23. märtsil ülemaailmset meteoroloogiapäeva konverentsiga “Ilm, kliima, vesi ja säästev areng”. Konverents, kuhu on oodatud kõik huvilised, toimub instituudi I korruse saalis Tallinnas Rävala pst 8.

Konverentsi tiheda päevakava raames astuvad teiste seas üles Päästeameti koordinatsioonikeskuse juhataja Rivo Salong, EMHI peadirektor Jaan Saar, Lääne maavanem Sulev Vare, Jüri Elken TTÜ Meresüsteemide Instituudist jpt. Mitmed konverentsi ettekanded käsitlevad muu hulgas ka selle aasta alguses Eestit tabanud tormi. Konverentsi kavaga saab lähemalt tutvuda EMHI kodulehel.

Ülemaailmse meteoroloogiapäevaga tähistatakse tänavu ka Ülemaailmse Meteoroloogia Organisatsiooni (WMO) 55. sünnipäeva. Selle aasta deviisiks ongi valitud “Ilm, kliima, vesi ja säästev areng”, sest meteoroloogia, hüdroloogia ja nendega seotud geofüüsikalised teadused mõjutavad oluliselt inimest, säästvat sotsiaalmajanduslikku arengut ning keskkonnakaitset.

Tehnoloogia ja rahvusvahelise koostöö kiire areng on võimaldanud rajada globaalselt funktsioneeriva süsteemi kaitsmaks inimeste elu ja vara ning leevendamaks loodusõnnetuste tagajärgi. Viimaste aastate sündmused on näidanud, et maailma majandus on ülitundlik ilma, kliima ja vee suhtes, mõjutades tegelikult igat meie tegevust. Järjest suureneb vajadus uuemate meteoroloogiliste ja hüdroloogiliste teenuste järele, neid vajavad peaaegu kõik majandussektorid - tervishoid, transport, linnade areng, põllu- ja veemajandus, energeetika, turism ning vabaajategevus.

Rahvuslikelt ilmateenistustelt oodatakse järjest efektiivsemat tegutsemist, et näha ette, hoida ära ja vähendada ekstreemsete ilmastikutingimuste mõju nii inimesele kui ka keskkonnale.

Maailmaorganisatsiooni esmaülesanne ongi maailma atmosfääri- ja veevaatluste ning prognoosimise parendamine, nende koostoime jälgimine ning varajaste hoiatuste koostamine. Kaugseire vaatlused, nagu radarid ja satelliidid, on oluliselt parendanud arusaamist dünaamilistest ja füüsikalistest protsessidest, mis toimuvad nii atmosfääris kui ka ookeanis. Selle tulemusena on paranenud ka ilmaennustuste ja -hoiatuste kvaliteet.

Lisainfo: Jaan Saar, EMHI peadirektor ja Eesti alaline esindaja WMO juures, tel 646 1563; 509 0390.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.03.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.