Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimub keskkonnaharidusprojekti Aiatuulik konverents (2005-03-17 19:50:53)


Reedel, 18. märtsil algusega kell 10.15 toimub Tallinnas hotellis Dzingel (Männiku tee 89) keskkonnahariduskonverents lasteaiajuhatajatele ja -õpetajatele. Konverentsi eesmärk on anda lasteaia personalile lisateadmisi looduskeskkonnast ning oskusi neid rakendada õppetegevuses.

Konverentsil, mis toimub lasteaedu hõlmava Hollandi-Eesti keskkonnaharidusprojekti Aiatuulik raames, esinevad projekti juhtrühma liikmed, jagatakse kogemusi õppekava- ja arengukavatööst. Konverentsi avavad projekti juht Hollandist hr Brugt Warnar ning pr Mai Zernask Keskkonnaministeeriumist. Külalisesinejaks on Tartu abilinnapea Georg Aher, kes vastab ettekandes küsimusele: kui palju erineb inimene teistest loomadest?

Konverentsil osalejad saavad keskkonnategevuste läbiviimiseks 60-leheküljelise metoodilise juhendi Aiatuuliku askeldused, mis tutvustab projektis osalevate lasteaedade õpetajate keskkonnategevuse kogemusi. Materjalid on vanuserühmade kaupa ning kirjeldavad keskkonnalaseid tegevusi ühtse kava järgi. Samuti saavad osavõtjad koostöös RMK Sagadi Looduskooliga valminud pildimaterjali, mis sisaldab pilte ja kirjeldusi 15 Eestis kasvava puu kohta.

”Tallinnas seni kahekast lasteaeda hõlmav keskkonnaharidusprojekt Aiatuulik on jõudnud esimeste tulemusteni, mida antud konverentsiga soovitakse jagada ka teiste lasteaedadega,” kommenteeris Tallinna Haridusameti hariduskorralduse osakonna peaspetsialist Imbi Viisma. Projekti Aiatuulik eesmärgiks on saavutada tulemus, et koolieelsete lasteasutuste õppekavad võimaldaksid lastel omandada säästvat arengut toetavat haridust ning lasteaiad arvestaksid keskkonnasõbraliku majandamise põhimõtteid. “Sel aastal haaratakse projekti tegevusse veel 30 Tallinna linna lasteasutust,” lisas Imbi Viisma.

Keskkonnaharidusprojekti Aiatuulik toetavad Hollandi Välisministeeriumi Matra programm, EV Keskkonnaministeerium ja Tallinna Haridusamet. Konverentsi läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Keskkonnahariduskonverentsi suure huvi tõttu toimub esmaspäeval, 21. märtsil sama konverents Tartus. Konverentsidest võtab kokku osa u 280 inimest.


Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 17.03.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.