Tõstmaks elanikkonna teadlikkust tervislikust toitumisest ja tähtsustamaks mahla rolli igapäevamenüüs, loodi eelmisel nädalal Mahlanõukogu, mida juhib toitumisteadlane Mai Maser. Mahlanõukogu juhtimisel alustatakse mahlakuu tähistamiseks järgmisel nädalal mahla tervislikkust tutvustavat kampaaniat „Söö mahla“.
Toitumisteadlase Mai Maseri sõnul kinnitavad uuringud, et mahl, mis on tuntud eelkõige joogina, sisaldab tegelikult paljusid meie igapäevaseks eluks väga olulisi toitained. Näiteks sisaldab ananassimahl neli korda enam kaltsiumi kui sealiha, tomatimahlas on aga kaaliumi sama palju kui rukkileivas. Seepärast tuleks mahla palju enam tähtsustada kui seni.
Loe edasi...
Allikas: www.inimene.ee 27.03.09.