Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kakumäe loodust tahetakse kaitsta (2005-03-16 20:33:27)

Haabersti linnaosa vanema Taavi Rõivase sõnul tuleneb kaitsmise vajadus üha tugevnevast ehitussurvest. "Kuivõrd Pirita mereäär on valdavalt täis ehitatud, on Kakumäe arendajate jaoks Tallinna kõige magusam piirkond. Vaid kindlaid reegleid kehtestades saame tagada, et ilus loodus säilib ka tulevastele põlvedele," lisas Rõivas.

Rõivase sõnul soovib linnaosavalitsus, et läbimatutest Kakumäe metsadest saaks valgustatud ja terviseradadega metsapargid. Esimesena rajatakse valgustus ja terviserajad Kakumäe ranna läheduses asuvasse metsatukka, kevadel kavatsevad linnaosavalitsus ja Rocca al Mare kool üheskoos puhastada võsast ka Vabaõhumuuseumi tee äärse salu.


Kõige suuremaid vaidlusi eeldab linnaosavanem Kakumäe tipus asuva metsa ümber. "Täna on Kakumäe tipus metsik loodus, kuhu pole asja ei ehitajatel ega linnaosa elanikel. Pean õigeks metsaala korrastada, et inimestel oleks võimalik mereäärsel alal vaba aega veeta," segitas Rõivas.

Rõivase sõnul võib aga eeldada, et lähiajal tekib tugev surve ka tipu hoonestamiseks, mis seab linnaplaneerijatele väga suure väljakutse leida mõistlik kompromiss.

 

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 16.03.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.