Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati lupjamistoetuse maksimaalsuurus (2005-03-16 18:43:24)

 

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo allkirjastas 16. märtsil käskkirja, mille kohaselt saab maaviljeleja taotleda põllumajandusmaa lupjamistoetust maksimaalselt 52 110 krooni ja 55 senti.


Kuna toetuse saamise avaldusi laekus üle kahe korra suurema summa ulatuses, kui seda jagada oli, siis kehtestaski minister ühele taotlejale makstava toetuse maksimaalsuuruse. Põllumehed taotlesid 27 726 hektari põllumaa lupjamiseks üle 34 miljoni krooni toetust. Riik toetab lupjamistöid 15 miljoni krooniga.


Piirsuurusest rohkem küsis lupjamistoetust 178 taotlejat ja neile saadab PRIA vastava kirja. Seejärel on taotlejal õigus vähendada lubjatavat pindala nii, et see vastaks toetuse maksimaalsuurusele.


Lupjamistoetust saab 60% meliorandi maksumus- ja laotamiskuludest ning 80% (saartel 90%) meliorandi vedamiskuludest. Toetuse saamiseks esitati 458 taotlust, neist rahuldati 455 (nimekiri on PRIA veebilehel).


Põllumehel tuleb vähemalt kolm päeva enne lupjamistööde algust teatada piirkondlikule maaparandusbüroole meliorandi laotamistööde aeg ja põllu asukoht. Pärast lupjamist tuleb esitada PRIA-le laotamistööde lõpetamise kohta vormikohane kinnitus, millel on maaparandusbüroo märge selle kohta, et põllumees on teatanud õigeaegselt laotamistööde tegemisest.
Lisaks kinnitusele tuleb maaviljelejal esitada PRIA-le ka dokument selle kohta, et ta on lupjamise eest tasunud selle osa, mille eest toetust ei maksta. PRIA maksab toetuse välja 30 tööpäeva jooksul pärast eeltoodud dokumentide saamist.

Eelmisel aastal lupjamistoetust ei makstud, kuid 2003. aastal sai 297 põllumeest 14 120 hektari põllumajandusmaa lupjamiseks 14,2 miljonit krooni toetust.


Lisateave:
Liina Lepik, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6110; 506 2169: e-post liina.lepik@agri.ee

Heli Raamets, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti pressinõunik, tel 737 1215, e-post heli.raamets@pria.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi ja PRIA 16.03.2005 pressiteade

 

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.