Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa looduskeskuses toimub loeng ravimtaimedest (2009-03-17 00:48:38)

Neljapäeval, 26. märtsil algusega kell 18.00 esineb Lahemaa looduskeskuses taimede raviomaduste uurija Ain Raal (Ph.D.). Selle kevade esimese loodusõhtu teemaks on „Eesti ravimtaimed rahvatraditsioonis ja nüüdismeditsiinis“.

Ain Raal on Tartu ülikooli farmaatsia instituudi farmakognoosiadotsent. Ta on ravimtaimede teadusliku uurimisega tegelenud veerandsada aastat, olles avaldanud hulgaliselt teaduslikke ja populaarteaduslikke artikleid ning ravimtaimede raamatuid. Üks tema viimaseid teoseid on 2007. aastal ilmunud „Teekond taimede taha“. 2006. aastal valiti Ain Raal Tartu ülikooli aasta parimaks õppejõuks meditsiinivaldkonnas.

Loeng on üles ehitatud poolesaja Eesti ravimtaime ja nende droogide fotodele, mille põhjal käsitletakse ravimtaimede äratundmist looduses. Ain Raal võtab vaatluse alla nende tarvitamise rahvameditsiinis, esitab teadusuuringute andmeid ning annab soovitusi meie ravimtaimede praktiliseks kasutamiseks.

Kord kuus toimuvate Lahemaa loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kuulajatele tasuta. Oodatud on kõik huvilised ning eelnev registreerimine pole vajalik. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2,5 tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks on Keskkonnaameti Viru regiooni Palmse kontori suur auditoorium, mis asub Palmse mõisa härrastemaja kõrval endise tõllakuuri hoones.

Allikas: Keskkonnaameti 16.03.09 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.