Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elatustalupidajad saavad PRIA vahendusel 35 miljonit krooni (2009-03-16 11:04:54)


16. märtsil alustab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) elatustalu kohanemise toetuse väljamaksmist 2260 talupidajale, kes kokku saavad üle 35 miljoni krooni.

Toetus aitab kaasa väiketalude säilimisele ja majanduslikule edenemisele. Elatustalu pidaja peab olema FIE ja tegelema maapiirkonnas põllumajandusega, kasutades vähemalt 0,3 ha maad või kasvatades vähemalt üht põllumajanduslooma, lisaks on kehtestatud nõuded ettevõtlustulu suurendamise osas kohustuseperioodi jooksul.

Toetuse suurus on 15 647 krooni (1000 eurot) majapidamise kohta ning seda makstakse mullu sügisel esitatud taotluste alusel vaid neile talunikele, kes aastatel 2004-2006 toetust esmakordselt taotledes võtsid endale viieaastase kohustuse toetusega seotud nõuete täitmiseks.

Toetuse saajate arv on aasta-aastalt kahanenud: kolm aastat tagasi oli neid 3213, tänavu määrati toetus 2260-le.

“Taotlus jäeti rahuldamata 124 juhul, põhjuseks peamiselt see, et taotlejal oli aastavahetuse seisuga Maksu- ja Tolliameti andmeil ajatamata maksuvõlg,“ tõdes PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhtivspetsialist Ülle Lukas. „Lisaks olime sunnitud 1,4 miljoni krooni ulatuses varem makstud toetusi tagasi nõudma, sest nad pole enam FIEd või pole nende ettevõtlustulu vajalikul määral suurenenud.“

PRIA tuletab meelde, et nii elatustalu kui mitmete teiste viieaastase kohustuseperioodiga toetuste puhul ei unustataks viie aasta nõuet: igal aastal tuleb esitada PRIA-le taotlusdokumendid ja teatada kohustuse jätkamisest. See kehtib ka paljudele pindalatoetuste taotlejaile, kes asuvad taotlusi vormistama maikuus algavaks taotlusvooruks.

Viimast korda makstakse käesoleva 5-aastase kohustusperioodi elatustalu toetus välja neile elatustalu pidajaile, kes võtsid kohustuse aastal 2004. Sama meetme eelolevas taotlusvoorus tänavu sügisel nemad enam elatustalu kohanemise toetust taotleda ei saa, küll aga need, kelle kohustuse-periood algas 2005. või 2006. aastal.

Elatustalu toetuse saajate nimekiri on väljas PRIA kodulehel...

PRIA vahendusel on makstud Eesti põllumajanduse, kalanduse ja maaelu toetamiseks 2009. a märtsiks toetusi enam kui 14 miljardi krooni ulatuses. Taotluste menetlejana on PRIA-l õigus ja kohustus kontrollida, et toetuste saajad õigusaktides sätestatud tingimusi täidaksid.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti 16.03.09 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.