Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EPMÜ Polli Aianduse Instituut muutis nime (2005-03-13 22:58:41)

 

Alates 1. jaanuarist 2005 on Eesti Põllumajandusülikoolis (EPMÜs) uus struktuur. Uuenduste käigus nimetati ümber ka Polli Aianduse Instituut. Teadusasutus kannab nüüd nimetust Polli Aiandusuuringute Keskus ning kuulub EPMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituudi koosseisu.

Polli Aianduse Instituut moodustati Eesti Põllumajandusülikooli rektori 26.01.1995.a käskkirjaga nr.18 ja sai 1945. aastal asutatud Polli Aianduse ja Mesinduse Uurimise Instituudi ning Eesti Maaviljeluse ja Maaparanduse Teadusliku Uurimise Instituudi puuviljanduse osakonna töö jätkajaks.

Teadusasutuse ülesandeks on arendada puuviljandusalast teadus-, õppe- ja arendustegevust järgmistes valdkondades: puuvilja- ja marjakultuuride sortide introdutseerimine (sissetoomine), katsetamine, uute sortide ja pookealuste aretamine, viljelemise tehnoloogia täiustamine, sortide uurimine ning paljundamine. Väga oluliseks ülesandeks on Eesti puuvilja- ja marjasortide geenivaramu säilitamine.

Instituudi uurimisteemaks on: “Aiakultuuride sortimendi parandamine, geneetilise mitmekesisuse säilitamine ja keskkonnasäästliku viljelustehnoloogia arendamine”.

Allikas: EPMÜ PKI Polli Aiandusuuringute Keskus

Väino Eskla

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.