Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 10. nädalaks (2009-03-02 12:40:10)

 

Ilmaülevaade 3.03.-9.03.2009…


Alanud nädalal on ööpäeva keskmine õhutemperatuur märtsikuu alguse normilähedane (-4…-5 °C) või sellest veidi kõrgem. Sademed tulevad peamiselt lumena.

Teisipäeval liigub üle Läänemere väheaktiivne madalrõhulohk ja see toob Eestisse mandrile kerge lumesaju, saartele päeval lörtsi. Lõunatuul tugevneb veidi, päeval pöördub tuul edelasse. Öösel õhutemperatuur langeb, Ida-Eestis võimalik -11°C. Päeval võib õhutemperatuur Lääne-Eestis plusspoolele tõusta.

Kolmapäeval tugevneb Venemaa kohal kõrgrõhuala ja laieneb Läänemereni. Saju võimalus kahaneb. Tuul pöördub kagusse. Õhutemperatuur on öösel miinuses, päeval nullilähedane.

Neljapäeval süveneb Kesk- ja Lõuna-Euroopas madalrõhuala ja selle kirdeserv ulatub Eestini. Venemaal liigub samal ajal kõrgrõhuala põhja poole. Nende kahe rõhkkonna piirimail tugevneb Läänemerel idatuul. Saju võimalus on väike. Õhutemperatuur on öösel miinuses, päeval nullilähedane.

Reedel on rohkem tunda Põhja-Venemaal püsima jäänud kõrgrõhuala. Puhub võrdlemisi tugev idatuul. Saju võimalus kahaneb ja taevas võib ajuti selgineda. Seetõttu võib öösel oodata õhutemperatuuri langust, päeval selgimiste korral tõuseb õhutemperatuur plusspoolele.

Laupäeval võib Kesk-Euroopas püsiva madalrõhuala servast mõni lumepilv Eestini küündida. Puhub tugev idatuul. Õhutemperatuur ei muutu oluliselt.

Pühapäeval võib taas kõrgrõhuala mõju tugevneda. Saju tõenäosus väheneb ja selgimisi võib rohkem olla. Puhub nõrgenev kagutuul. Öösel on õhutemperatuur miinuses, päeval selgimiste korral plussis.

Esmaspäeval läheneb üle Läänemere lõunaosa madalrõhulohk, mis toob pilvisema ilma ning mitmele poole vähest lumesadu. Õhutemperatuur püsib miinuses.

Järgmine ülevaade 3. märtsil keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 02.03.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.