Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Märtsi algus: asiaadid käivad luurel (2009-03-02 08:16:46)

 

Alles see oli, kui Pärnumaad väisas vaenukägu, nüüd on Siberist tulnud selline tulnukas nagu lasuurtihane. Viimati nähti seda tegelast siin 1984. aastal.

 Nigulas õunapuu otsas olevat toidumaja kesknädalal külastanud lasuurtihane on väga sinitihase moodi, kuid tunduvalt heledam. „Teda on väga raske määrata,” ütleb linnuharulduste kirjapanemise korraldaja Margus Ots. Pärnumaalt tulnud teade vajab veel põhjalikumat kontrollimist, igal juhul on nüüd põh-just kõigil linnumajade varustajatel ja kiibitsejatel silmad lahti hoida. Üks haruldus, kellest on palju räägitud – Tatrate asukas mägikiur –, kükitab endiselt Paljassaarel Nurme tänava lähistel.

Kevadlinnud tulemas

Tõsist rõõmu teeb aga see, et linnurahva teadmist mööda peaks kohe-kohe algama linnukevad. Sõrve linnuvaatleja Mati Martinson ongi juba märganud esimesi hallhanesid, kes võivad tõesti rändurid olla. Senisest rohkem on sel aastal talvitunud kuldnokki, künnivareseid ja metsvinte – nii et mine sa võta kinni, kes meil neist kevadekuulutajad on. Igatahes sel nädalal võiksime päikesepaisteliste ilmade korral juba esimest lõokest kuulda küll. Mikk Sarv lisab vanarahva tarkuse: kui lõokesed märtsikuul laulavad, tuleb soe kevad. Veebruaris laulmine pidi tooma külma kevade. Tedrekuked käivad mänguplatsi lähistel kükitamas ja mänguplatsile tiivakriipse vedamas. Vanasti ehitasime just sel ajal tedreonni ja korjasime paljaks sulanud rabamätastelt mulluseid jõhvikaid.

 

Loe edasi…

 

Allikas: Eesti Päevaleht 02.03.2009 Kristel Vilbaste


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.