Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõrgrõhuala toob talvise külma ja päiksepaiste (2009-02-28 07:08:18)

 

Lähenev märts püüab meid kindlustada kõrgrõhualadega. Laupäeval on kohal loodetuulega saabunud külm õhk ja kindlustab nädalavahetuseks talvise ilma.

Päikesepaiste võimalus on pühapäeval võrdlemisi suur ja suureneb päev-päevalt ka uuel nädalal. Kõigepealt on meie kohal ebamäärane kõrgrõhuriba, kuid arvutuste kohaselt kindlustub lähipäevil Venemaal kõrgrõhuala ja selle lääneserv ulatub ka Balti riikide kohale.

 

Samal ajal on Lääne-Euroo-passe teisipäeval-kolmapäeval oodata üsna kurja tsüklonit. Selle mõju Läänemere ääres peaks siiski piirduma vaid veidi tugevneva lõunakaarte tuulega. Nädala teisel poolel suundub tsüklon Briti saartelt Kesk-Euroopa poole ning hoiab merel tugevamat kagutuult.

 

Tsükloni pilvepiir ega sajud aga Läänemerest ida poole ei saa, sest kõrgrõhuala tõkestab nende tee. Euroopa ilmamudeli tulemiks on alates esmaspäevast sadude puudumine ja märtsikuu alguse keskmisest pisut kõrgem õhutemperatuur. Sellised tingimused peaksid valitsema öiseid miinuseid ja päeval päikesepaistet pakkuvas kõrgrõhualas.

 

Loe edasi…

 

Allikas: Eesti Päevaleht Merike Merilain  28.02.2009

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.