Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lennart Meri sünniaastapäeval süüdatakse tuled Ebaverest Kaalini (2009-02-27 00:15:37)

 

Lääne-Virumaa Väike-Maarja ja Saare maakonna Kaarma vallavalitsus ning Pandivere piirkonna arendaja MTÜ PAIK kutsuvad üles Lennart Meri 80. sünniaastapäeval, 29. märtsil süütama tuled Ebaverest Kaalini ja korraldama muid temaatilisi üritusi.


"Kirjanik Lennart Meri suurimaks teeneks on meie mälu ürgseimate kihistuste varjust väljatoomine, inventuur ja avalikkusele esitamine erinevaid teadusharusid viljastaval viisil. Fantaasia ja ajaloofaktide, rahvaluule maailmatunnetuse ja reaalteaduste sidumine säärase julguse ja lennukusega on eesti kirjanduses ainulaadne ja silmapaistev maailmakirjanduseski.

"Hõbevalgemas" esitas Lennart Meri eestlaste nime päritolu: aestus tuleneb kreeka keelest ja tähendab tulikuuma. Kaali meteoriit sisenes Maa atmosfääri Ebavere kandis, sellega põimub folkloor endisaegse jumala Tharapita lennust Ebavere mäelt Saaremaale," seisab üleskutses.

Oma toetusest tulede süütamisele ja hiljem ka tegemistest paluvad korraldajad anda teada meiliaadressil aivar.niinemagi@pandivere.eu. Infot saab telefoninumbrilt 5191 1679.

 

Allikas: www.virumaateataja.ee 26.02.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.