Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selle nädala lõpus toimub Tartus mess Sisustus ’09 (2009-02-26 11:18:04)

 

Reedel, 27. veebruaril algab AS Tartu Näitused messikeskuses Sisustus ’09, mis toob kohale üle 70 sisustuse ja disainiga seotud ettevõtte ning pakub kolme päeva jooksul külastajatele võimalust viia ennast kurssi värskemate trendide ja uudistega ning soodsate messipakkumistega.

 

Neljandat aastat korraldatav mess on seekord firmade arvult isegi natuke suurem, kui eelmisel aastal - seega majandussurutis messikorraldust ei seganud. Tartu kolm suurimat sisustuskaubamaja -Tartu Mööblimaja, Teguri Mööblimaja ja Sisustus E-Kaubamaja  on  oma firmadega messil kohal ning pakuvad huvitavaid sisustusideid ideeboksidena.

 

Messi üheks põnevamaks ekspositsiooniks on Camel Mööbli boksis asuv KLAASIST KÖÖK, mille esmaesitlus toimus 2008. aasta Milano messil.

 

Sisustusmessi raames teistkordselt toimuv disainimess Disainiala ’09 toob sel aastal publikuni äärmiselt põnevad disainileiud, -poed, -rõivad, disainerid ja töötoad. Disainiala eesmärgiks on anda Eesti disaineritele ja disainiõppijatele võimalus oma loomingu näitamiseks ja külastajatele meeldiva võimaluse otse disainerilt midagi meeldejäävat messilt soetada. Lisaks pakutakse mitmeid näitusi ning on ka eraldi lasteala Martin Petrovi disainitud kiikede ja Kõrveküla lasteaeda kujundatud mööbliga.

 

Messi Sisustus ’09 näol ei ole tegemist pelgalt vaatamisrõõmuga, vaid kohale tuleb ka hulgaliselt erinevaid spetsialiste, kes jagavad sisustusnippe ning laialdast taustainfot. Huvilistel on võimalik osaleda seminaridel, mis puudutavad kodukujundamise erinevaid tahke nagu näiteks värvide kokkusobitamist, säästlikku valgustust (seminari viib läbi Hektor-Light) ja palju muud.

 

Sisustusmessi saab külastada reedel, 27. veebruaril kella 10-18; laupäeval, 28. veebruaril 10-17 ja pühapäeval, 1. märtsil 10-16.

 

Pileti hinnaks on 50 krooni, sooduspilet 35 krooni ja perepilet 110 krooni.

 

Messi Sisustus ’09 korraldab AS Tartu Näitused. Tänavu toimub see 4. korda ning võtab enda alla 3200 ruutmeetrit näitusepinda.

 

Täpsemat infot messi kohta leiab aadressilt www.tartunaitused.ee/sisustus.

 

Teave: Margus Kikkul, Sisustus ’09 projektijuht, AS Tartu Näitused reklaamijuht, tel 504 2575, e-post margus@tartunaitused.ee.

 

Disainimess Disainiala 2009 lühitutvustus

 

Teist korda toimuv disainimess „Disainiala“ toob sel aastal publikuni äärmiselt põnevad disainileiud, poed, rõivad, disainerid ja töötoad.

 

Sel aastal laiub disainimess juba rohkem kui tuhandel hoolikalt kureeritud ruutmeetril.

 

Disainialal 2009 on palju rõhku pandud kauplemisele. Tallinnast on kohale tulnud SooSoo galerii-pood ja EKA pood. Kui SooSoo esindab oma valgustite ja mööbliga põhliselt maailmaklassi disaini, siis EKA pood toob publikuni Kunstiakadeemia tudengite keraamika, ehted ja aksessuaarid. Tartusse on tulnud oma moekollektsioonidega ka Eesti tipp-rõivadisainer Reet Aus oma näitus-müügiga. Lisaks Reet Ausi rõivastele võite oma garderoobi täiendada ka Greniuse taaskasutatud materjalidest valmistatud kottide, Donkey-Hot’i originaalsete siiditrükiga käsitsivalmistatud kapuutsipusade või moeateljee Pits kaubavalikuga, kuhu kuulub ka hulganisti ehteid.

 

Kellel rõivadisaini vastu eriline huvi, võib kodust oma särgi või koti kaasa võtta ja selle näiteks ise siiditrükiga ära tuunida. Nimelt toimub Disainialal Sssprindi siiditrüki töötuba. 25 krooni eest võite endale sobiva mustri valitud tooniga oma objektile kanda. Olgu selleks siis nimetatud särk või kott või hoopis paber või kangas. Soovi korral saab üht-teist ka kohapealt soetada. Samuti on võimalik meisterdada endale piima- ja kohvipakkidest stiilne Greniuse rahakott. Greniuse töötoas on kõik materjlaid kohapeal olemas ja aega kulub kõigest 20 minutit. Ka see töötuba maksab 25 krooni.

 

Disainialal on oma tooteväljapanekutega esindatud paljud tuntud ja veel tundmatud tegijad. Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite köögitarvikute ja tabureti näituselt leiate kindlasti mõne Eesti tulevase disainistaari. Juba nimega tegijatest võiks esile tuua Jaanus Orgusaare oma mööbli ja valgustitega, Tõnis Vellamaa lühtrite ja seinavalgustitega ning tekstiilidisainerid Monika Järgi ja Keret Altpere vildidisainiga.

 

Oot-Oot on väljas leidliku moodulsüsteemi ja installatsiooniga. Disainerid Jan Graps ja Ken Ruut annavad ideid loodusvormide paremaks ärakasutamiseks.

 

Messikeskkond on taaskord muudetud heaks ajaveetmiskohaks. Lastele on mõeldud Martin Petrovi disainitud kiiged. Puhkepausiks ja mõtete vahetamiseks on loodud Disianiala Lounge/Vinoteek. Helitausta eest hoolitseb dj.

 

Laupäeva õhtul toimub aga Tartu ööklubis Illusion Disainiala ametlik afterparty. Peo naelaks on moeshow autorilt TRISAK.

 

Disainiala 2009 - Töötoad

 

Sssprint siiditrüki töötuba.

Greniuse taaskasutatud materjalidest rahakottide mesiterdamine.

 

1. Stuudio Sssprint on Tallinnas asuv siiditrükikoda, mis kasutab ühena vähestest Eestis trükkimiseks ainult veebaasil värve. Stuudiost on võimalik tellida siiditrükiteenust disainist teostuseni. Tootevalikus on trükimustriga tapeete, kodutekstiile, rõivaid ja mänguasju.

www.sssprint.com.

 

- Siiditrüki töötuba - võta oma särk, kott, kangas, paber vms ise kaasa ja tule trüki sellele valitud värvitooniga valitud muster, pilt. Või osta särk, kott kohapealt.

Töötoa hind 25 kr ( üks tõmme, juhendus).

 

2. Grenius - Erinevatest taaskasutatavatest materjalidest (kõikvõimalikud pakendid ja suured välireklaamplakatid vastupidavast PVC-materjalist) rahakottide, pinalite ja käekottide valmistamine.

www.grenius.com.

 

- Taaskasutautud materjalidest rahakotid. Tule kohale ja meisterda endale originaalne rahakott, vanadest piimapakkidest või reklaamidest. Materjalid kõik kohapeal. Aeg u 20 minutit.

Töötoa hind 25 kr (sisladab kõiki materjale ja juhendust).

 

OSALEJAD


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.