Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab põllumaa metsastamise toetustaotluste vastuvõttu (2005-03-10 19:02:33)

 

Esmaspäevast, 14. märtsist kuni 24. märtsini ootavad Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikud bürood põllumaa metsastajaid toetust taotlema. Seda tegevust toetatakse esmakordselt ja selleks on tänavu võimalik jagada 55 miljonit krooni.

Toetuse eesmärgiks on vähendada põllumajanduslikust kasutusest välja jäänud maade osakaalu ja parandada maastike mitmekesisust. Metsakultuuri rajamise toetust makstakse 13 801 krooni hektari kohta.

Toetust saab taotleda füüsiline või juriidiline isik, kes omab põllumaad, mis on PRIAs registrisse kantud. Ühel taotlejal on võimalik saada toetust 0,3-30 hektarile metsakultuuri rajamiseks. Maa peab olema olnud põllumajanduslikus kasutuses vähemalt üks kord viimase viie aasta jooksul. Üle viie hektari suurusele põllule metsakultuuri rajamise korral peab maa keskmine boniteet olema kuni 35 hindepunkti.

Toetatakse metsapuutaimede soetamist, maapinna istutamiseks ettevalmistamist ja taimede istutamist. Ei toetata jõulupuuistanduste rajamist ega pehmete lehtpuude (välja arvatud kaasikud) istutamist.

Taimede müüjal peab olema Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse poolt väljastatud tegevusluba ning metsapuutaimed peavad olema varustatud päritolu tõendava dokumendiga. Taimed peavad olema soetatud tänavu ja metsakultuur peab olema rajatud 1. juuniks. PRIA juhib taotlejate tähelepanu sellele, et seoses plaanitava määrusemuudatusega tuleb taotlejal esitada PRIA-le hiljemalt 10. juuniks metsapuutaimede soetamist tõendava dokumendi koopia.

Metsakultuuri rajamise toetuse taotlus-tegevuskava  ja põllumassiivi kaart tuleb enne PRIA-le esitamist kooskõlastada piirkondliku maaparandusbüroo ja maakonna keskkonnateenistusega. Maaparandusbürood ja keskkonnateenistused võtavad dokumente kuni 14. märtsini ja neil on kooskõlastuse andmiseks aega 10 tööpäeva.

PRIA-le tuleb 14.-24. märtsini esitada maaparandusbüroo ja keskkonnateenistuse poolt kooskõlastatud taotlus ja täidetud põllumassiivi kaart. PRIA vaatab taotlused läbi ning kontrollib dokumentides esitatud andmete õigsust ja taotleja vastavust toetuse saamise nõuetele. Toetuse määramise või taotluse rahuldamata jätmise otsus tehakse 1. augustiks. Toetus makstakse välja hiljemalt 10. oktoobriks.

 

Allikas: PRIA 10.03.2005 pressiteade

 

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.