Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsandustoetused arendavad ühistegevust ja tugevdavad erametsaomanike tugisüsteemi (2009-02-20 15:40:06)


Alates 20. veebruarist hakkas kehtima keskkonnaministri määrus, mille alusel saavad erametsaomanikud ja metsaühistud sihtasutuse Erametsakeskus siseriiklikest vahenditest toetust enam kui kümnele tegevusele.

„Selleks, et tugevdada erametsaomanike tugisüsteemi ja arendada ühistegevust, on Keskkonnaministeerium välja töötanud erinevad toetusmehhanismid,“ ütles Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Marku Lamp. Keskkonnaministri jõustunud määruse alusel on erametsaomanikel sihtasutuse Erametsakeskus kaudu juba alates märtsist võimalik taotleda toetust nii metsa uuendamiseks, inventeerimiseks ja metsamajandamiskavade koostamiseks, pärandkultuuri säilitamiseks, kui ka piirkondliku tugiisiku rakendamiseks piirkonnas. Samuti on igal metsaomanikul õigus saada tasuta nõu ja koolitust.

Jõustunud keskonnaministri määruses on Keskkonnaministeerium osaliselt muutnud erametsaomanikele antavate toetuste hindamise põhimõtteid. Taotluste läbivaatamisel lähtutakse hindamiskriteeriumitest, mida rakendatakse metsa uuendamise, pärandkultuuri säilitamise, erametsaomanike metsa inventeerimise ja metsamajandamiskavade koostamise, metsaühistu toetuse ja metsaühistu baasraha toetuse korral. Seda juhul, kui ilmneb, et nende toetusliikide osas on kõigi nõuetele vastavate taotluste rahastamise summa ületanud toetuse liigi rahastamise eelarvet.

Taotluste paremusjärjestuse moodustamisel loetakse paremaks kõrgema koondhinde saanud taotlus. Võrdsete näitajatega taotluste puhul eelistatakse taotlust, mille on esitanud metsaühistu. Toetatakse eelkõige töid, mis juhul, kui neid teevad rohkem kui üks metsaomanik korraga, annavad võimaluse kulusid kokku hoida või tööd efektiivsemalt teha.

Toetuse taotlemise, taotluse menetlemise ja toetuse maksmise korra ning taotluse vormi ja muude taotlemiseks ning toetuse määramise otsuseks vajalike dokumentide loetelu kehtestab Erametsakeskuse nõukogu. Erametsakeskus otsustab ka toetuse määramise, maksmise, tagasimaksmise, taotluse rahuldamata jätmise ning muud taotlejale toetuse andmisega seotud otsused.

Taotluste vastuvõttu alustab Erametsakeskus märtsis. Toetuste esialgne kogumaht aastal 2009. ja 2010. aasta algusperioodil on u 44 miljonit krooni.

Jõustunud määruse kohta loe lähemalt siit: www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13147878.

Vaata lisaks ka Erametsakeskuse pressiteadet samal teemal:
www.eramets.ee/uudised/?n=4783.

Lisainfo: Marku Lamp, Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja, 626 0726, 529 0120.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 20.02.09 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.