Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 7. nädalaks (2009-02-10 00:09:09)

 

Nädala algul on ilm olulise sajuta. Alates neljapäevast suureneb lumesaju tõenäosus.

Teisipäeval määrab ilma kujunev kõrgrõhuhari. Tuul on vaikne. Selge taeva korral on öösel ja hommikul õhutemperatuuri langust oodata alla -10 °C, päeval on ilm pehme. Saju tõenäosus on väike.

Kolmapäeval läheneb Kesk-Euroopast Läänemerele tsüklon. Tuul pöördub kagusse ja itta ning tugevneb.Õhtul võib Liivi lahe ümbruses
lund sadada ja tuisata. Õhutemperatuur võib langeda öösel ja hommikul alla -10 °C. Päeval on ilm pehme, kuid mitte sula.

Neljapäeval määrab ilma tõenäoliselt Läänemerel täituva tsükloni kirdeserv. Aeg-ajalt sajab
lund ja võib veidi tuisata. Puhub võrdlemisi tugev idakaarte tuul. Õhutemperatuur on öösel miinuses, päeval nullilähedane.

Reedel läheb liikvele lõunalaiustelt pärit tsüklon. See hoiab Eestis idakaarte tuult. Uus lume- ja lörtsisaju tsoon võib saabuda päeval Lõuna-Eestisse. Õhutemperatuur on öösel miinuses, päeval nullilähedane.

Laupäeval põhjustab Läänemerele lähenev lõunatsüklon tugevat kirdetuult. Lumesadu ja tuisk intensiivistub kõikjal. Õhutemperatuur on mõni kraad alla nulli, päeval nullilähedane.

Pühapäeval hakkab tsüklon täituma. Põhjakaarte tuul ja sadu nõrgenevad. Õhutemperatuur püsib miinuses.

Esmaspäeval hakkab ilma mõjutama Skandinaavia ja Soome kohale tekkinud külm kõrgrõhuala. Selle lõunaservas püsib kirdetuul, taevas selgineb ja õhutemperatuur langeb.

Järgmine ülevaade 10. veebruaril keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 09.02.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.