Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mahetootmisega alustajad saavad taotleda tunnustamist (2005-03-08 19:42:44)


8. märtsil ilmus Riigi Teatajas põllumajandusministri määrus “Tunnustamise taotlemine ja taotluse menetlemise kord ning taotluse vorm”, mis täpsustab mahetootjatele tunnustamise taotlemiseks vajalike dokumentide sisu ning esitamise tähtaega.


10. märtsist kuni 10. aprillini on kõikidel mahetootmisega alustada soovijail, sealhulgas ka mesinikel, võimalus esitada taotlus ettevõtte tunnustamiseks.

Juhul, kui soovitakse alustada mahepõllumajandusliku loomakasvatusega, katmikkultuuride või seenekasvatusega, siis on võimalik esitada tunnustamise taotlusi läbi aasta.


Ettevõtte tunnustamise saamiseks tuleb esitada Taimetoodangu Inspektsioonile määruse lisas toodud vormikohane taotlus koos nõutavate lisadokumentidega. Avalduse saab esitada Taimetoodangu Inspektsiooni järelevalve osakonna selle maakonnabüroo kaudu, mille tööpiirkonnas taotleja kasutuses olevad maad valdavalt asuvad.


Avalduseblankette ning nende täitmise juhendeid saab Taimetoodangu Inspektsiooni kõikidest maakonnabüroodest.

Mahepõllumajanduse seaduse alusel tehtavate toimingute eest (ettevõtte tunnustamine ja igal tunnustamisele järgneval aastal korraline järelevalvetoiming) peab tootja tasuma riigilõivu järelevalveasutusele dokumentide esitamise päevaks. Inspektsiooni kodulehel www.plant.agri.ee  on avaldatud tabel riigilõivu suuruse arvutamiseks, vormid andmete esitamiseks, juhendid vormide täitmiseks ja näidised.

2004. aastal oli Eestis 810 tunnustatud mahetootjat, neist 453 tegeles taime- ja loomakasvatusega, 351 vaid taimekasvatusega ja 6 ainult loomakasvatusega.

Ettevõtte tunnustamise saamine on eelduseks ka mahepõllumajandusliku tootmise toetuse saamisel. Mahepõllumajandusliku tootmise toetuse taotlusi võetakse vastu 2.- 27. maini Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) büroodes.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 08.03.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.