Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumehed, alustage investeeringutoetuse taotluste ettevalmistamist! (2005-03-08 19:17:29)


8. märtsist on Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) kodulehel üleval põllumajandustootmise investeeringutoetuse taotlusvormid ja juhendmaterjal. Tänavu võetakse PRIA piirkondlikes büroodes taotlusi vastu 28. märtsist kuni 22. aprillini.

9. nädalal kinnitas põllumajandusminister toetuse tingimuste muudatused. Mullusega võrreldes vähendati toetuse protsenti ja maksimaalset toetussummat ning piirati toetatavate investeeringute nimekirja. Olenevalt valdkonnast ja taotlejast on toetust võimalik saada kuni 55% investeeringu käibemaksuta maksumusest (mullu kuni 65%). Iga investeeringuvaldkonna kohta on kehtestatud maksimaalne toetussumma, kuid korraga mitmes valdkonnas toetust küsides on maksimaalseks toetuseks 2,3 mln krooni (mullu 4,7 mln kr). Muudatuseks on seegi, et iga taotleja saab tänavu esitada ainult ühe avalduse.

PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõivu sõnul kestab taotluste vastuvõtt neli nädalat ja seda ei lõpetata ennetähtaegselt. "Võtame kõik taotlused vastu ja loodame nõetekohastele taotlustele leida ka rahastamisallika," ütles Noorkõiv. "Seega ei tasu kiirustada taotluse esitamisega, vaid võtta enne esitamist aega taotluse ja äriplaani rahulikuks ülevaatamiseks."

Põllumehed saavad kogu investeeringutoetuse infot kätte PRIA kodulehelt. Nädala jooksul teeb PRIA mulluse investeeringutoetuse koolituse läbinud nõustajatele ka täiendõppe. Järgmisel nädalal avaldatakse koolitatud nõustajate kontaktandmed PRIA veebilehel. Nõu ja abi saamiseks soovitatakse põllumeestel pöörduda nõustajate poole.

ELi struktuurifondidest on põllumajandustootmise investeeringutoetuseks (RAK meede 3.1) võimalik tänavu jagada 158 mln krooni, sellest 75% pärineb ELi ja 25% Eesti eelarvest.

Allikas: PRIA 08.03.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.