Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valminud on õppematerjal energiavõsa kasvatamisest (2009-01-29 14:58:57)

 
Eesti Maaülikooli teadlaste eestvõttel ja ELi 6. raamprogrammi toel on valmis saanud õppematerjalide komplekt energiavõsa kasvajatele, töötlejatele ja keskkonnaametnikele.

Enam kui sajaleheküljelise eestikeelse käsiraamatu saab iga huviline endale elektroonilisel kujul alla laadida internetist aadressilt
www.biopros.info/5.0.html
.

Seitsmes keeles subtiitritega varustatud õppefilmi DVD-d ja infovoldikuid saab küsida Eestimaa Talupidajate Keskliidust (aili@taluliit.ee) või Eesti Maaülikoolist (katrin.heinsoo@emu.ee).


Õppematerjalide komplekt anti välja energiavõsa kasvatamisvõimalusi käsitleva ELi 6. raamprogrammi projekti BIOPROS raames. Kolm ja pool aastat kestnud koostöös osales 25 organisatsiooni 12 Euroopa riigist. Eestit esindasid Eesti Maaülikool, Eestimaa Talupidajate Keskliit ja põllumajandusettevõte Ättevälja OÜ.


Projekti BIOPROS raames tehti ka hulk rakendusuuringuid. Pajudest energiavõsa kasutusvõimaluste väljaselgitamisel keskendusid eksperimendid Rootsi Põllumajandusülikooli ja Eesti Maaülikooli, kuna siin on energiavõsa uuritud juba rohkem kui tosin aastat.

Teate koostas Katrin Heinsoo, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi vanemteadur, tel 529 5325.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 29.01.09 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.