Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus meetod lihtsustab keelte õppimist (2009-01-28 14:37:14)

 

Uus-Meremaa teadlase Paul Sulzbergi uurimustulemused võivad tuua kaasa revolutsiooni keelte õppimise meetoditesse. Teadlane leidis, et keele kõla sagedane kuulamine aitab ajus tekitada õppimist soodustavaid mustreid isegi siis, kui kuulaja jutust sõnagi aru ei saa.

"See võib kõlada kummaliselt, kuid keele kuulamine on oluline isegi siis, kui sõnagi ei mõisteta. Paljud keeleõpetajad ei pruugi seda aktsepteerida,“ ütles Sulzberg. „Võime uut keelt õppida on otseselt seotud ajaga, mille jooksul inimene seda keelt moodustavaid helikombinatsioone kuulnud on. Kui tahad näiteks õppida hispaania keelt, kiirendab keele õppimist oluliselt hispaaniakeelse raadio sagedane kuulamine.“

Sulzbergeri uurimus esitab praegustele keeleõppemeetoditele tõsise väljakutse. Tema peamise hüpoteesi kohaselt piisab vaid uue keele kuulamisest, et ajus tekiksid sõnade õppimiseks vajalikud struktuurid, kirjutas Physorg.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Äripäev.ee Siim Sepp 28.01.2009

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.