Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kodutarbijale võiks gaasi hind lähikuudel poole võrra odavneda (2009-01-21 06:44:26)

 

Ehkki energiakandjate hinnad on maailmaturul kukkunud, ei tunne gaasipliidi omanik seda veel oma rahakotis.

Eesti Gaas ja konkurentsiamet tõlgendavad hinna kooskõlastamist erinevalt.

 

Eesti Gaasi hinnangul ei ole kodutarbijail aeganõudva gaasi hinna kooskõlastamise tõttu enne suve soodsamat maagaasi loota. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning konkurentsiameti andmetel aga võib hind langeda juba lähikuudel.

 

„Maagaasiseadus nõuab kodu­tarbijatele müüdava gaasi hinna kooskõlastamist. Praeguse praktika kohaselt kestab kooskõlastamise ja etteteatamise periood vähemalt kuus kuud,” märkis Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

 

Gaasiettevõte leiab, et seadust tuleks muuta ja loobuda kodutarbijate hindade ette koos­kõlastamisest. Selle asemel võiks turgu valitseva ettevõtte tegevust hinnata majandusaasta lõppedes.

 

„Ettevõte koostaks hinnakirja oma oodatavatest kuludest lähtudes ja korrigeeriks hinnakirja jooksvalt. Konkurentsiamet saaks igal juhul hinnata, kas müügihinnad olid põhjendatud,” selgitas Kotov soovi seadust paindlikumaks muuta.

 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler Einari Kisel ei ole selle ettepanekuga päri. „Tegelikult on seadus juba hinnakujunduse osas üsna paindlik. Hinna kooskõlastamine on kohustuslik vaid kodutarbijatele ja nende osa kogu tarbimisest on umbes viis protsenti,” sõnas ta.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Agnes Ojala 21.01.2009

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.