Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2009. aasta metsapealinnaks valiti Viljandi (2009-01-21 00:09:58)

 

Eesti Metsaseltsi volikogu kinnitas 2009. aasta metsapealinnaks Viljandi. Metsapealinna tiitel antakse Viljandile üle praeguse metsapealinna Pärnu poolt 4.-10. maini toimuva metsanädala ajal.

 

Kui metsanädal toimub taasiseseisvumise ajal juba 17. korda, siis metsapealinna tiitlit antakse üle kuuendat korda. „Viljandi Viljandimaa keskusena on igati vääriline metsapealinna tiitlit kandma. On ju siin pikad metsanduse traditsioonid. Linn ise on roheline ja Viljandimaal leidub nii kõrge tootlusega majandusmetsi kui ka suure looduväärtusega hoiumetsi“, ütles Eesti Metsaseltsi president Heiki Hepner.

 

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul moodustavad Viljandi linna 14,65 ruutkilomeetrisest territooriumist pargid, haljas- ja rohealad kolmandiku. Igal aastal istutatakse linna juurde puid ja uuendatakse haljastust. Kaunid looduslikud vaated järvele, lossimäed, Uueveski ja Valuoja org teevad Viljandi heaks elukeskkonnaks siinsetele elanikele. Ka linna külaliste arvates on Viljandi väga roheline  linn. “Metsapealinna tiitel väärtustab viljandlaste tegevust looduse hoidmisel ja keskkonnasõbralikul kasutamisel linnaruumis,” selgitas Rein Triisa.

 

Kui varasemal ajal oli Viljandi tuntud pea igas kodus meie haavapuu väärindajana tuletikkude tootmise läbi, siis nüüd aja muutudes on Viljandimaal töös mitu suurt saeveskit ja arenenud puidutööstus, kus toodetakse nii uksi-aknaid kui ka puitmaju.

 

Eesti Metsaselts on mittetulundusühing, mis ühendab kõiki olulisemaid metsanduse huvigruppe, aga samuti ühiste aadetega metsandustöötajaid ja metsandushuvilisi Eesti metsanduse arendamiseks, metsa kasutamiseks ja kaitseks.

 

Lisainfo: Heiki Hepner, Eesti Metsaseltsi president, tel 502 7325, heiki.hepner@metsaselts.ee; Rein Triisa, Viljandi abilinnapea, tel 435 4713, rein.triisa@viljandi.ee.

 

Allikas: Eesti Metsaseltsi 20.01.09 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.