Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 4. nädalaks (2009-01-19 13:38:25)

 

Ilmaülevaade 20.01.-26.01.2009…

Alanud nädalal on oodata väga pehmet talveilma, mis nädalavahetuseks võib asenduda laussulaga.

Teisipäeval määrab ilma Fääri saarte kohal paikneva tsükloni kauge idaserv, milles valitsev lõunavool toob Läänemerele suhteliselt sooja õhku. Püsib pehme talveilm, saartel ja Lääne-Eesti rannikul võib minna sulale. Lääne pool sajab peamiselt lörtsi, ida pool
lund.

Kolmapäeval ületab Eesti üks madalrõhulohk, mis võib tuule ajutiselt edelasse pöörata ja sulapiiri kaugemale nihutada. Mandril sajab
lund ja lörtsi, saartel peamiselt vihma.

Neljapäeval ulatub Läänemerele Vahemere keskosa ja Itaalia kohal süveneva tsükloni kauge põhjaserv. Mere kohal võib tekkida väike osatsüklon ning see toob märkimisväärse lume ja lörtsisaju ka Eestisse. Õhutemperatuur on nullilähedane. Tuul pöördub idakaarde ja tsükloni möödumisel läänekaarde.

Reede öösel võib taevas ajuti selgineda ning õhutemperatuur miinusesse langeda. Päeval on taas tunda Atlandi tsüklonite pehmet mõju. Sajab lörtsi ja keerab sulale.

Laupäeval ületab Põhjamere sügav tsüklon. See toob Läänemerele tugevneva lõunakaarte tuule. Sajab peamiselt lörtsi ja õhutemperatuur võib olla plusspoolel.

Pühapäeval liigub tsüklon edasi Skandinaaviale ja pöörab tuule Eestis edelasse. Lörts võib asenduda vihmaga ning õhutemperatuur tõuseb veelgi.

Esmaspäeval tuul nõrgeneb ja pöördub arvatavasti kagusse. Õhutemperatuur langeb nullilähedaseks või kergelt miinusesse.

Järgmine ülevaade 20. jaanuaril keskpäeva paiku.

 

Allikas: EMHI 19.01.09.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.