Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik ei saa jääda lõpmatuseni eramaal karuputke tõrjuma (2009-01-13 00:29:45)

 

Looduskaitsekeskuse regioonide töötajad on ooteseisundis: "1. veebruarist peaks selguma, mis meist saab," on ühetaoline vastus Rapla, Viljandi, Pärnu või mis tahes regiooni töötajatelt.

 

Riik ei saa jääda lõpmatuseni eramaal karuputke tõrjuma. Kohustus tuleb üle anda maaomanikule. Et asi nii läheks, on aeg kohe tegutseda. Loodaval keskkonnaametil peaks jätkuma raha ka teavitusprojektile „Karuputke tõrje üleandmisest maaomanikele 2010. aastast". Hea oleks, kui juba veebruarist alustataks meedias ja teistel võimalikel viisidel elanike teavitamist, et riik teeb 2009. aastal viimast korda eramaadel karuputke tõrjet. Tuleks inimesi üles kutsuda, et kevadel oleks maaomanik ninapidi karuputke tõrjujate juures, kohtuks tõrjujatega ning saaks otsustada: kas ta teeb järgmisel aastal ise tõrjet või ostab teenust. Igal omavalitsusel peaks olema saadaval karuputke leviku kaart (mitte ainult arvutis), et kõigil inimestel oleks võimalik vaadata, kui kaugel on lähim karuputke kasvuala tema elukohast.

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.nadaline.ee 12.01.09, Heino Laiapea.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.