Kui Saaremaa mee sildi all müüakse hoopis Ungari mesilaste kogutud maiust, siis kuidas sellele jälile saada? Sellele küsimusele püüavad vastust leida Tartu Ülikooli keemikud mees leiduvaid aminohappeid analüüsides.
Juba keemiatudengina tundis Riin Rebane huvi võltsitud toiduainete avastamise vastu. Tema juhendaja, keemiadotsent Koit Herodes ütles, et maailmas on väga levinud veinide ja tekiila võltsimine, mõlemal juhul võiks aminohapete koostise analüüsimine aidata tõde jalule seada. Kuid Eestis ei toodeta ei veine ega tekiilat, nii jäi pinnale mesi.
„Saaremaa mesinikud kurdavad, et Saaremaa mett on müügil näha rohkem, kui tegelikult Saaremaal mett toodetakse,“ tõdes Herodes. See viitab, et keegi püüab Saaremaa mee pähe maha müüa hoopis mõne teise piirkonna mett.
Loe edasi...
Allikas: Äripäev 08.01.09, Villu Päärt.