Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suitsuandur päästab kodu (2009-01-09 02:08:43)

 

Suitsuandur on selle aasta 1. juulist igas kodus kohustuslik. Seaduse järgi peab korteris või elamus olema vähemalt üks suitsuandur, tihti on aga otstarbekas paigaldada neid rohkem.

 

Ennekõike tagavad kodu tule-ohutuse korras kütteseadmed. Nende lagunemine ja hooldamata jätmine on peamine tulekahjude põhjus. Juba ehitusjärgus elamule tasub tellida ehitusjärelevalve, mis tagab, et kütteseadmed ehitatakse nõuetekohaselt. Hiljem tuleb vähemalt kaks korda aastas lasta korstnapühkijal lõõre kontrollida ja puhastada.

 

Vali vähemalt viieaastane garantii

 

Suitsuanduri ülesanne on reageerida suitsule ja põlemisprotsessis tekkinud põlemisgaasidele ning anda tulekahju varajases järgus inimestele ohust märku tugeva helisignaaliga. Müra äratab ka magaja ja nii on inimestel võimalik päästa oma elu ja vara.

 

Suitsuandureid on müügil kahte tüüpi: optilised ja ioonandurid. Mõlemad reageerivad suitsule (põlemisprotsessis tekkinud osakestele). Optiline (fotoelektrooniline) andur annab helisignaali valguse hajumise, ioonandur aga ioonelemendi signaali katkemise peale.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Õhtuleht.ee Marianne Loorents 09.01.2009

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.