Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lahemaa looduskeskuses esineb folklorist Mall Hiiemäe (2009-01-08 00:11:05)

 

Neljapäeval, 15. jaanuaril algusega kell 18.00 esineb Lahemaa looduskeskuses Eesti rahvapärimuste, kombestiku ja usundite tundja Mall Hiiemäe. Loodusõhtu teemaks on „Loomariik rahvapärimustes“.

 

Mall Hiiemäe on lõpetanud Tartu Ülikooli folkloristina, töötanud teadurina Eesti Rahvaluule Arhiivis ja vanemteadurina Eesti Kirjandusmuuseumis. Hiiemäe on kogu oma elu tegelenud meie kultuuriloo olulisemate väärtustega. 1994. aastal tunnustati teda „Eesti Rahvakalendri“ koostamise ja populariseerimise eest Eesti Taassünni auhinnaga ning 1997. aastal Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnaga. „Eesti mõtteloo“ sarjas ilmus tema sulest 2006. aastal raamat „Sõnajalg jaaniööl“, milles antakse ülevaade rahvajuttudest, rahvakalendrist ning rahvapärimustest. Meie kui loodusrahva pärimustes on alati olnud oluline osa loodusel.

 

Seekordsel loodusõhtul räägitaksegi sellest, millist rolli on loomad eestlaste rahvapärimustes etendanud. Juttu tuleb liikidest looduses ja meie uskumustes, legendides, muinasjuttudes, vanasõnades, loitsudes, unenäoseletustes, rahvameditsiinis, ilmaennetes. Jälgitakse ka reaalelu huvitavamate juhtumuste kujunemist jahimeeste pajatusteks.

 

Kord kuus toimuvate Lahemaa loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta. Oodatud on kõik huvilised ning eelnev registreerimine pole vajalik. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2,5  tundi. Loodusõhtute toimumiskohaks on Riikliku Looduskaitsekeskuse Järva - Lääne-Viru regiooni kontori suur auditoorium, mis asub Palmse mõisa härrastemaja kõrval endise tõllakuuri hoones.

 

Allikas: www.lahemaa.ee 07.01.09


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.