Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hiiumaa Ametikool tutvustab... (2009-01-05 00:13:28)

 

Õppida saab ka aia- ja maastikukujundajaks...

 

Kokku õpetatakse 8 eriala:
Plastitöötluse seadistaja 

Raietööline

Restauraator
Ettevõtlus 

Maastikuehitus 

Loodusturismikorraldus
Väikesadama spetsialist

Veoautojuht

 

Kooli pääseb õppemaksuta ja vanusepiiranguta!

 

 

Suuremõisa Tehnikum asub Hiiu saarel. 2008. a sügisest uue nimega Hiiumaa Ametikooli süda on ajaloolises ja ainulaadses Suuremõisa lossis, mida ümbritseb liigirohke looduspark. Peale nende väärtuste teeb kooli omanäoliseks tema väiksus: kõigile ja kõigele on võimalik pöörata vajalikku tähelepanu, olla osa sõbralikust meeskonnast, kuhu kuuluvad kõik õpilased ja töötajad.

 

Kool ei ole enam pelgalt õppeasutus, vaid keskkond, mis suunab positiivse arengu suunas kõiki asjaosalisi. Pakutakse võimalust noortele kodusaarele õppima jääda ja peetakse väärtuslikuks elukestvat õpet ning pidevat enesetäiendamist. Väga oodatud on kõik õpihimulised „külalishiidlased”.

Ametikoolis õpetatavad erialad liiguvad suures plaanis kahte suunda. Ühed neist tutvustavad inimeste loomulikku kooseksisteerimist loodusega, keskkonnahoidlikku ellusuhtumist. Kus siis veel kui mitte massiturismi ja ülerahvastatust vältida suutnud tänapäeva mõistes lausa legendaarse turvalisuse säilitanud saarel? Teised lähtuvad eelkõige saarel tegutsevate ettevõtjate vajadustest: õpetatakse kutseid, mille omandades saab juba professionaalina kodule lähedast tööd leida. Koostööpartneriteks ja praktikabaasideks on Hiiumaa parimad ettevõtted. Tehnikumi põhiõpetajad oma ala vaieldamatud asjatundjad, kes on Hiiumaale ja tema ainukesele kutseõppeasutusele truuks jäänud.

Koolis õppimine on õpilasele tasuta, makstakse õpi- ja transporditoetust. Põhikoolijärgsetele õpilastele makstakse ka lõunasöögitoetust. Süüa saab kooli kohvikus, elada õpilaskodus, mida lähiajal põhjalikult renoveeritakse.

 

On ka ilus kooliaed, spordihoone kasutamise võimalus ja muidugi kõik muu, mida heas koolis tarvis läheb: raamatukogu, õppevahendite baas. Kool on uhke e-õppe keskkonna ja mitmete õpetajate loodud e-kursuste üle.

Koos nime- ja juhtkonnavahetusega on Hiiumaa Ametikool asumas muutuste teele, tahetakse järgida senisest veel rohkem Hiiumaa ettevõtjate ja noorte huve, tõsta õpetamise sisukust ja kvaliteeti, kindlustada seda seletamatut, mille nimi on oma kooli tunne.

Uute algustega käivad alati unistused kaasas. Miks mitte olla tuntud kool kogu Euroopas?  Nagu ütleb üks tehnikumi mitteametlikest hüüdlausetest: “Meil on hea kool, aga see on hästihoitud saladus...” Tulge ja saage osa unistustest ja saladustest.

 

Allikas: Hiiumaa Ametikool


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.