Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ajakohast aia kohta: kui lumeta külm on tulekul... (2009-01-03 00:03:01)

 

Eestimaale jagub praegu lund üsna ebaühtlaselt: saartel ja valdavalt rannikul pole valget vatti mitte sentimeetritki, kuid ida pool on valdavalt mõningane kiht olemas. Vaata EMHI lumekaarti...

 

Lähema aja ilmaennustus lubab aga uue aasta algusest märgatavat õhutemperatuuri langust. Ja samas mitte olulist lumelisa. Kui palja maaga langevad miinuskraadid juba 10-15ni ja püsivad mitu päeva, tuleb õrnemate taimede juurepiirkonda kindlasti katta. Külmahellad on ka osade püsikute (nt maasikate) südamikupungad. Kindlasti on kõigil meeles mõne aasta tagune lumeta pakane, mis hävitas isegi seni külmakindlatena teada olnud taimi.

 

Loe edasi taimede talvekatete kohta: vaata....

 

Ja kindlasti ei tohi jätta kahe silma vahele aias, õues või rõdul olevaid potitaimi, kes seniste soojade ilmade tõttu sinna ununenud. Nemad tuleb viia kas jahedasse ruumi või matta õues paksu turba-, lehe- või muu õhulise materjali kihi alla.

 

On täiesti võimalik, et pärast mõningast pakase võimutsemist taas suur sula koos vihmaga tuleb. Selle vastu tuleks nii palju kui võimalik, kaetud taimedele varikatused peale panna – nii ei märgu kattevahendid hirmsasti läbi.

 

Lähipäevadel ei jää aednikul muud üle, kui kibekähku võimalikud katte- ja kaitsevahendid üles otsida või osta ning külmapügalate ilmumisel taimedele seada.

 

Väino Eskla 31.12.08


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.