Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Detsembri neljas nädal: veerohke aasta (2008-12-29 02:06:59)

 

Talv siin Peipsi veeres on nii lumine, et pärast jõuluööd avastasime aknatagustest hangedest ligi poole meetri sügavused jõuluvana jäljed...

Ka Peipsi ise on valge jää ja lume all, kuid kümmekonna kilomeetri kaugusel silmapiiril tõuseb tumesinise seinana vaba vesi. Tiigijää praksub veel parajal määral, nii et jõulukingiks saadud uiske on vara proovima minna. Kuid männioksal rippus pika niidi otsas neljapäeval pisike ämblik. Ja Pärnumaal vu­divad ringi koguni siilid. Kaja Kübar ütleb, et mõned päevad tagasi avastas ta, et koer närib aias... tikri noori rohelisi lehti.

Uputuste aasta

 

Kokkuvõtvalt võib öelda, et ilma osas on Eesti löödud kindlalt kahte lehte – piki Pärnu jõge. Ühel pool näiteks oli lund, teisel mitte. Lääne-Eestis oli pihlakamarju, aga vähe sääski, ida pool vastupidi jne.

 

Pärast taliharjapäeva algas Eestis kevad – kraadiklaas näitas jaanuarist märtsini 6–8 pügalat rohkem sooja kui tavaliselt. Hanged tulid aga taas märtsi viimasel nädalal. Üleujutused olid nii kevadel kui ka sügisel – Soomaal on nüüd kuus aastaaega. Esimene kõu kärgatas 6. aprillil. Oli rekordite aasta: augustis vihma kallamise osas, aga novembris lumesajus – kohe pool meetrit hangesid. Vesine aasta tekitas märtsi alguses Pakri pangal rekordilise varingu. .

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht 29. detsember 2008 Kristel Vilbaste

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.