Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli nõukogu valis uue professori (2008-12-22 11:52:32)

 

Eesti Maaülikooli nõukogu valis oma 18. detsembri istungil taimefüsioloogia korraliseks professoriks senise uurija-professori Ülo Niinemetsa.

Ülo Niinemets (sünd 1970) töötab Eesti Maaülikoolis alates 2006. aastast põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimefüsioloogia osakonna juhatajana. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli bioloogia erialal ja omandanud 1996. aastal doktorikraadi ökofüsioloogia alal.

«Kuigi Ülo Niinemets esindab teadlaste nooremat põlvkonda, ületab tema teadustööde üldarv -
74 paljude kogenud teadlaste oma, kusjuures ülekaalukalt domineerivad kõrgeima kategooria tööd,» märkis Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Illar Lemetti. «Ta on meie üks professionaalsemaid teadusartiklite kirjutajaid ja sagedamini tsiteeritavaid Eesti teadlasi.»

Ülo Niinemets on rahvusvaheliselt hästi tuntud, olles sageli kutsutud külaline paljudes oma ala tähtsates teaduskeskustes. Ka tema praegune uurimisrühm EMÜ-s on rahvusvaheline, kaasates teadureid ja doktorante mitmetest riikidest. Ülo Niinemets on kahekordne Eesti Vabariigi teaduspreemia laureaat.

Täpsem info: Lea Michelson, maaülikooli akadeemiline sekretär, tel 731 3063, 511 8621.

Allikas:
Eesti Maaülikooli 22.12.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.