Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rõhu katsejaam heitlikes ilmaoludes (2008-12-21 00:11:31)

 

Rõhu katsejaamas katsete ja tootmistegevuse korraldamine polnud tänavu kergete killast. Kevadised põllutööd venisid väga pikale ja nii jäi mitmete kultuuride vegetatsiooniperiood vajalikust märksa lühemaks.

 

Viljapuude ja marjapõõsaste õitsele puhkedes külastas neid kaks öökülma, mis näpistas esimesed õied. Õnneks ei olnud kõik viljapuud jõudnud veel täisõitesse ja nii võis loota tagasihoidlikule saagile.

 

Suvi oli küllaltki vihmane ja jahe, mis ei soodustanud saagi valmimist. Samas aga ei külastanud meid ükski rahepilv, mis võiks kogu saagi rikkuda.

 

Teraviljakoristus oli tänu ohtratele sadudele üks suur katsumus ja nii jäi mõnigi põld koristamata, kuna taimed lamandusid ja terad läksid juba peas idanema. Saagid jäid madalaks ja teraviljade kvaliteedinäitajad ei küündinud toiduteraviljaks sobivateni.

 

Küll aga oli hea maasika- ja vaarika-aasta. Mõlema kultuuri hektarisaagiks tuli 5,5 tonni. Viljapuudelt koristatud saagid ei olnud parimate aastate tasemel, kuid ka siin ei ole põhjust kurta. Pirnisaak oli 2,5 t/ha, astelpajul 6 t/ha ja õunapuudelt 11 t/ha.

 

Kogu katsejaama saak on realiseeritud otseturustuse teel, nii on jõudnud meie toodang maaülikooli töötajate lauale, PRIA-sse, Riigikokku, Põllumajandusuuringute Keskusesse, Tartu turule ja koolidesse.

 

Rõhu katsejaama õunasaak ei ole mitte veel lõplikult realiseeritud ja nii on kõigil huvilistel võimalus osta endale jõuluks kodumaiseid, tervislikke õunu. Sortiment on küllaltki mitmekesine (‘Antei’, ‘Forele’, ‘Veteran’, ‘Anja’, ‘Kormai’, ‘Orlovski Sinap’, ‘Pamjat Sikorõ’, ‘Kulikovskoje’, ‘Belaruskoje Malinovoje’).

 

Toomas Tõrra, Rõhu katsejaama juhataja

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 18.12.08.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.