Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EL ministrite nõukogu istungil käsitleti põllumajandustoodete ohutust ja kvaliteeti (2008-12-19 12:33:06)

 

18.-19. detsembrini Brüsselis toimunud Euroopa Liidu põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogu istung oli viimane Prantsusmaa eesistumise ajal.

Nõukogus oli arutusel põllumajandustoodete kvaliteedi Roheline raamat, vastu võeti nõukogu järeldused memorandumi „Toidu, sööda, loomade ja taimede import: ohutus ning vastavus ühenduse eeskirjadele“ kohta.

Komisjon tutvustas kvaliteedipoliitika Rohelist raamatut esmakordselt käesoleva aasta 27.-28. oktoobri ministrite nõukogu istungil. Rohelise raamatu eesmärk on avada laiapõhjalisem arutelu ühenduse tulevase kvaliteedipoliitika teemal, mis puudutab täpsemalt kehtestatud tootmisnõudeid ja turustusstandardeid, toiduainete kvaliteedimärkide süsteemi ja vabatahtlikke kvaliteedikavasid. Eesti taotleb laiapõhjalise
arutelu algatamist ühenduse kvaliteedipoliitika teemal, kuhu on kaasatud põllumajandustootjad, ametiasutused ja laiem avalikkus.

Prantsusmaa ettepanekul ja mitme liikmesriigi toetusel koostati memorandum „Toidu, sööda, loomade ja taimede import: ohutus ning vastavus ühenduse eeskirjadele“ kohta, millega juhiti nõukogu ja komisjoni tähelepanu vajadusele tagada imporditud põllumajandustoodete ohutus ning vastavus Euroopa Liidu nõuetele. Käesoleva aasta 23.-24. juunil otsustati Prantsusmaa eestvedamisel koostada memorandumi kohta nõukogu järelduste eelnõu. Eesti toetab järelduste eelnõus püstitatud eesmärke ja meetmeid.

Järgmine põllumajanduse ja kalanduse ministrite nõukogu istung toimub 19. jaanuaril. Siis on Euroopa Liidu eesistujamaaks Tšehhi Vabariik.

Lisainfo: Heiki Raudla, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6577, e-post heiki.raudla@agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 19.12.08 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.