Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lilled kaunistavad jõuluaega (2008-12-19 03:14:58)

 

Kui võrku pakitud kuusk või nulg õuest külma käest sooja tuppa tuua, tuleb uudishimu kammitseda ja esmalt võrk lihtsalt lahti lõigata ning lasta puul rahulikult sulada.

Kindlasti ei tohi hakata külmal puul oksi laiali tõmbama, et ruttu näha, kui kahar jõulupuu õnnestus koju tuua. “Külmunud asi on väga habras ja oks võib klõpsti murduda,” hoiatas Bauhofi müügijuht Evelin Nigula.

Et nulud on kallid (kahemeetrised puud maksavad üle 1000 krooni), võib hirm põrsast kotis ehk puud võrgus osta olla igati õigustatud.

“Mõni klient on palunud meil soojas ruumis päev varem nulg üles sulata, et näha, milline puu välja näeb,” rääkis Nigula.

Nulud on tavaliste kuuskedega võrreldes tihedamad ja erinevad sellegi poolest, et neil püsivad okkad kauem küljes. Paraku on hind niisama pika kuusega võrreldes jakobsoni võrra kallim. Kui varasematel aastatel on poest nulgusid kuuskedest enam ostetud, siis tänavu enam mitte.

Nii kuuskede kui nulgude puhul on reegel, et need tuleb panna küttekehast võimalikult kaugele ja pidevalt jälgida, et rohkelt vett oleks. Et okkad kauem puu küljes püsiksid, võib vette lisada toitelahust, mis aiandus- ja lillepoodides saadaval.

 

Loe edasi...

 

 

Allikas: Pärnu Postimees 18.12.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.