Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EPMÜ avab teise ingliskeelse magistriõppekava (2005-02-28 17:54:40)

Eesti Põllumajandusülikool (EPMÜ) avab selle aasta sügissemestrist oma teise rahvusvahelise magistriõppekava. Möödunud sügisel käivitunud ”Management of biodiversity and multifuncional landscapes”  (“Elustiku mitmekesisuse ja mitmefunktsiooniliste maastike korraldamine”) kõrval pakutakse peagi ingliskeelset magistriõpet ka maastikuarhitektuuri õppekava alusel.

 

Uus kaheaastane maastikuarhitektuuri magistriõppekava avatakse koostöös teiste Eesti ülikoolide ning Põhja- ja Baltimaade põllumajandusülikoolidega. Õppekava on suunatud eelkõige välisüliõpilastele.

 

Magistriõppe läbijad saavad esialgul rahvusliku kraadi. Õppeprorektor Hardi Tulluse sõnul on aga programmist kavas välja arendada riikidevaheline ühiskraadi (Joint Degree) andev õppekava.

Socrates programmi raames magistriõppekavale «Management of biodiversity and multifunctional landscapes» saadud 130 000 euro suurune toetus on määratud just riikidevahelise (üheksa partnerit) ühiskraadi andva õppekava väljaarendamiseks kolme aasta jooksul.

 

Teist rahvusvahelist magistriõppekava julgustasid EPMÜ-d avama esimesest ingliskeelsest õppekavast saadud positiivsed kogemused. «Mullu sügisel avatud magistriprogrammiga oleme saanud juurde välistudengeid Hispaaniast, Poolast ja Saksamaalt ning meid on märgatud ka rahvusvahelises haridusruumis», märkis EPMÜ õppeprorektor Hardi Tullus. «Rahvusvahelises haridusruumis osalemine tõstab ka eestikeelse õpetamise taset ja teeb meid teiste riikide ülikoolidega paremini võrreldavaks.»

 

Teiseks ingliskeelseks õppekavaks sai maastikuarhitektuur seetõttu, et eriala on sisseastujate seas olnud aastaid väga populaarne. Samuti kallutas otsuse maastikuarhitektuuri kasuks õppejõudude kompetentsus ning kiirelt arenev rahvusvaheline koostöö selles vallas.

 

Täpsem teave: õppeprorektor Hardi Tullus, tel 731 3057

 

Allikas: EPMÜ 28.02.2005 pressiteade

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.