Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nisu õppepäev New Yorgi südames (2008-12-14 01:29:48)

 

Nisupõld keset maailma üht suurimat linna – pole just igapäevane vaatepilt. New Yorgis Manhattanil leidis hiljuti aset 3-päevane nisutooteid ja kasvatamist tutvustav üritus. Vaatajaid meelitas ligi muidu küllaltki ühetoonilisest linnast selgelt eristuv hiigelsuur punane kombain.

 

Väljapandud katselappidel demonstreeriti nisu kasvufaase tärkamisest valmimiseni ning külalisi valgustati nisu toiteväärtuse osas. Mitmed vabatahtlikud põllumehed erinevatest osariikidest ning veskite esindajad tutvustasid nisu kasvatamise ajalugu ning tänapäeva tavasid. Börsimaaklerid, arhitektid, advokaadid ja turistid tunnistasid, et nii rohelisena pole nad maailma üht kuulsaimat saart veel kunagi näinud.

 

Külastajatele tutvustati ka, kuidas kombain viljapõllul töötab. Ürituse korraldanud viljakasvatajate ja -töötlejate organisatsioonide ning valitsusasutuste ühine eesmärk oli harida tarbijat ning näidata, kui keeruline on valmistada leiba, müslit, pastat jt teraviljatooteid, ja et see ei teki iseenesest poelettidele.

 

 

Allikas: Põllumehe E-uudised/ www.agriculture.com

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.