Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool ja Võru maakond sõlmivad koostööleppe (2008-12-10 12:14:46)


10. detsembril kell 15 allkirjastavad Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, Võru maavanem Ülo Tulik ja Võrumaa omavalitsuste liidu esimees Tiit Tõnts koostöölepingu, mille eesmärgiks on arendada ja tihendada suhteid ülikooli ja maakonna vahel.

Lepingupooled teevad koostööd õppetöö, teadus- ja arendustegevuse ning avalike suhete valdkonnas. Leppe raames on kavandatud praktilise väljundiga tegevusi: üheskoos korraldatakse teabe- ja õppepäevi, loenguid, seminare ja konverentse.


Maaülikool loob Võrumaa valdadele võimaluse tellida õppekohti, täitmaks kõrgemat põllumajandusharidust eeldavaid ametikohti. Võrumaalt pärit tudengid saavad jällegi võimaluse käia õppepraktikal oma maakonna ettevõtetes. Koostöölepingu raames kaasab Võru maavalitsus ülikooli maakonna arengu kavandamisse ning tellib maaülikoolilt rakendusuuringuid.


„Täna sõlmitava koostöölepinguga annab maaülikool omapoolse panuse Võrumaa arengusse, eriline tähtsus on sellel aga maakonna üliõpilaste jaoks, sest lepingu üheks eesmärgiks on Võrumaalt pärit tudengite ja ettevõtjate koostöö arendamine - eeskätt just praktikakohtade ning hiljem ka töökohtade vahendamine,” märkis rektor Mait Klaassen.


Esimese alaleppena ongi maaülikool juba alustamas projekti koos Lasva valla ja Järve kooliga - teadlased annavad ehituslikku ja planeeringualast nõu Lasva valda Maarja küla ehitamisel.


Lepingu allkirjastamise järel on maaülikooli tudengitel võimalus kohtuda Võru omavalitsusjuhtide ja ettevõtjatega ning arutada uurimistöö teemasid ja praktikakohti.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 10.12.2008 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.