Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumees saab muundatud maisi kasvatamise loa (2008-12-10 00:58:28)

Era­kon­nal Ees­ti­maa Ro­he­li­sed ja kesk­kon­na­mi­nis­tee­riu­mil on hil­ju­ti

Po­le tea­da, mil mää­ral ava­li­kus­ta­tak­se GMO kas­va­ta­mi­se­ga seo­tud and­meid.

Era­kon­nal Ees­ti­maa Ro­he­li­sed ja kesk­kon­na­mi­nis­tee­riu­mil on hil­ju­ti il­ma­val­gust näi­nud kaks pealtnä­ha sar­nast sea­du­seelnõu, mis pa­ne­vad üksi­kas­ja­li­kult pai­ka, mis tin­gi­mus­tel võib ge­nee­ti­li­selt muun­da­tud or­ga­nis­me Ees­ti põldu­del kas­va­ta­da.

Uue sea­du­seelnõu ko­ha­selt oleks Ees­tis­se lu­ba­tud tuua ja siin kas­va­ta­da kõiki ge­nee­ti­li­selt muun­da­tud or­ga­nis­me (GMO), mis on Eu­roo­pa Lii­dult heaks­kii­du saa­nud. Kesk­kon­na­mi­nis­tee­riu­mi loo­dus­kait­seo­sa­kon­na nõunik Lii­na Eek osu­tas, et prae­gu on lu­ba­tud Eu­roo­pas kas­va­ta­da ai­nult muun­da­tud mai­si, mil­le vas­tu meie põllu­me­hed tun­ne­vad vä­he hu­vi.

 

Ro­he­lis­te ja mi­nis­tee­riu­mi va­he­li­sed pii­ran­guid puu­du­ta­vad eri­meel­su­sed al­les oo­ta­vad la­hen­da­mist. Põhiküsi­mus, mil­le üle ro­he­li­sed prae­gu mi­nis­tee­riu­mi­ga vaid­le­vad, puu­du­tab se­da, mil mää­ral ha­ka­tak­se ava­li­kus­ta­ma GMO kas­va­ta­mi­se­ga seo­tud and­meid. Ni­melt tu­leb igal põllu­me­hel, kes on hu­vi­ta­tud ge­nee­ti­li­selt muun­da­tud mai­si kas­va­ta­mi­sest, sel­leks end edas­pi­di põllu­ma­jan­dus­mi­nis­tee­riu­mis re­gist­ree­ri­da. Kõik and­med – kes, kus ja mi­da kas­va­tab – kan­taks vas­ta­vas­se re­gist­ris­se.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Ulvar Käärt 10.12.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.