Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Detsembri esimene nädal: nõiakaevu viimane voolamine? (2008-12-08 12:03:30)

 

Pole kahtlustki, et nädala meeltülendavaim sündmus on nõiakaevu pulbitsemine. Maaema süda annab märku, et miskit paha on sündimas – ja kaugelt pole vist vaja urgitsejat otsidagi.

 Aga vett tuleb aina juurde ja juurde, nii vedelal kui ka tahkel kujul. Ammugi ei mahu see enam maa sisse ära. On hea, kui asi päädib õuemurul sulpsat-sulpsat pahkluuni loikudes käimisega. Aga suurem osa Eestimaa metsajõgedest on muutunud metsajärvedeks. Mitte ainult Soomaal, kus veetase on Aivar Ruukeli sõnul suvisest veetasemest neli meetrit kõrgem, vaid ka Kirde-Eestis, kus Avijõgi kohati rõõmsalt metsa all maanteeni lainetab. Kui külm nüüd tuleks, ei peaks uisumaratone enam pidama mitte Peipsil, vaid risti-põiki läbi Eestimaa. Aga hea uisuilm hakkab taas kaduma pehme valge lume alla, mis on jõuluajaks väga vahva. Kahju, et päevapikkust on nüüd vaid  kuus ja pool tundi.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Eesti Päevaleht Kristel Vilbaste 08.12.2008

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.