Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool avardab õppimisvõimalusi (2008-12-07 00:26:34)

 

Järgmisel õppeaastal saavad maaülikooli riigieelarvelistele õppekohtadele kandideerida ka need, kes pole teinud riigieksameid.

 

«Uued vastuvõtutingimused avardavad õppimisvõimalusi nendel, kes omandasid keskhariduse kutseõppeasutuses ega ole sooritanud riigieksameid,» selgitas maaülikooli õppeprorektor Jüri Lehtsaar.

 

«Samuti tekib nüüd võimalus õpinguid jätkata neil, kes lõpetanud keskkooli varasematel aegadel, kui riigieksameid veel polnud.»

 

Sisseastumisel arvestatakse riigieksamit hinnete asemel lõputunnistuse keskmist hinnet.

 

Uus kord ei puuduta loomaarstiõppesse kandideerijaid, kellelt nõutakse endiselt emakeele kirjandi, bioloogia ja keemia riigieksami sooritust.

 

«Riigieksamiteta ülikooli pääs ei too kaasa taseme nõrgenemist,» arvas õppeprorektor. «Tasulises õppes, kus juba varem ei arvestatud riigieksamite tulemusi, tulevad paljud õppimisega hästi toime. Samas langeb igal aastal välja riigieelarvelistel kohtadel õppivaid esmakursuslasi, kes on riigieksamid hästi sooritanud.»

 

Riigieksamid sooritanutele kehtib vana kord ja maaülikool arvestab bakalaureuse-, loomaarsti- ja ehitusinseneriõppesse sisseastumisel jätkuvalt kolme riigieksami tulemust. Paremusjärjestus koostatakse riigieksamite ja keskharidust tõendava dokumendi keskmise hinde punktide summa alusel.

 

Ka uuel aastal võetakse väljaspool konkurssi vastu Võrumaa Kutsehariduskeskuse puidutöötlemise tehnoloogia eriala kuni kaks lõpetanut kooli soovituse alusel metsanduse õppekavale ning metallide töötlemise eriala kuni kaks lõpetanut kooli soovituse alusel tehnika- ja tehnoloogia õppekavale.

 

Loomakasvatussaaduste tootmist pääsevad nüüd väljaspool konkurssi õppima kuld- ja hõbemedaliga või kutsekeskhariduskooli kiitusega lõpetanud.

 

Magistriõppe uks kõigile valla

Uuest õppeaastast on muutus ka nende õppimisvõimalustes, kelle riigikeele oskuse tase madal. Varem said nad õppida esimesel aastal eesti keelt süvaõppes, aga huvi selle vastu ei tuntud ja õppijate vähesuse tõttu jäi õpperühm avamata. Seetõttu saab sügisest õppida eesti keelt paralleelselt erialaõpingutega esimese õppeaasta jooksul.

 

Kui juba eelmisel aastal arvestas ülikool magistriõppesse kandideerimisel sisseastumiseksami hindena TÜ, TLÜ, TTÜ või teiste kõrgkoolide vastavate erialade/valdkondade lõpetanute lõputöö/lõpueksami hinnet, siis uuel õppeaastal anname teiste ülikoolide lõpetajatele veelgi suurema võimaluse jätkata õpinguid maaülikoolis. See annab üliõpilastele kindlasti parema väljundi tööturule.

 

Sellel aastal kontrollitakse aga kinnisvara planeerimise ja/või maakorralduse magistriõppekava(de)le kandideerijatel oluliste erialateadmiste olemasolu. Kui nõutud erialaeksameid ei ole varem tehtud, tuleb need või vastav test sooritada enne vastuvõtuperioodi algust.

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 4.12.08, Anne Lüpsik, Sirje Pärismaa.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.