Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Isejuhtimissüsteem Massey Fergusonilt hoiab kütust kokku (2008-12-06 07:49:22)

 

Kuna diislihind tõusis viimase aasta jooksul ligikaudu 40% ning kütuse osakaal põllumajandusettevõttete sisendkuludest moodustab järjest suurema osa, on kõik ideed kasutatavate kütusekoguste vähendamise suunas teretulnud. Case IH isejuhtimissüsteem AccuGuide, mis elimineerib traktoril võimalikke kattuvaid teelõike, on siinkohal tõhusaks abimeheks. USA Põllumajandusministeeriumis tehtud arvutuste kohaselt hoitakse aastas kokku ligikaudu 61 miljonit liitrit kütust, kui 10% põldudest kasutatakse isejuhtimissüsteeme.

 

Austraalia viljakasvataja Brian Smith (pildil) kasutab isejuhtimissüsteemi oma Case IH 210 Magnum ja 425 Steiger traktoritel ja 8010 Axial-Flowkombainil ning 4410 Patriot pritsil. Viimase 4 aasta jooksul on ta keskmiselt 10% iga töökäigu pealt kokku hoidnud. Rahaliselt teeb see arvestatava 87 000 dollarit, mida Smith kasutab oma 3000 ha suurusel maal külvamiseks, pritsimiseks, koristamiseks ning pallimiseks.

 

Algselt võeti uus tehnoloogia kasutusele vaid töö täpsuse suurendamiseks, kuid kütuseteema esiletõusmisega on kokkuhoid rahas igal aastal olulisema osa moodustanud. Kulude vähendamiseks on soetatud ka uus kergem kultivaator (20 m laiune), mis säästab ligikaudu 2 liitrit diislit hektari kohta.

 

Case IH esindajad lubavad peagi turule ka uut mootorivõimsuse haldamise süsteemi (CVX, Maxxum ja Puma seeria traktoritele), mis tagab mootori ühtlasema töötamise ning on samuti selgelt suunatud kütusekoguste vähendamisele.

 

Allikas: Põllumehe E-uudised/http://theland.farmonline.com.au

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.