Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinn korrastab haljastust ja kavandab lillepidu (2008-12-04 00:07:40)

 

Tuleval aastal on linnal kavas rajada linnaruumi korrastamiseks rannapromenaad, kaks purskkaevu, kalmistu-puhkeala ja korraldatakse suur lillepidu.

 

Rocca al Mare rannapromenaad, mis ühendab Kakumäed Stroomi rannaga ja mille ehitamist alustati kaks aasta tagasi, lõpetatakse tuleval aastal, selleks on eelarves 32 miljonit krooni.

 

Suvel alustatud endise Kalamaja kalmistu ümberkujundamine puhkealaks saab tuleval aastal 21 miljonit krooni, tööd jätkuvad ka ületuleval aastal.

 

Kadrioru parki korrastatakse 10 miljoni krooni eest, Tornide väljaku haljasalale kulub järgmisel aastal 1,5 miljonit, Löwenruh’ pargile kaks miljonit ja Tondiloo haljasalale viis miljonit krooni.

 

Mänguväljakute rajamiseks igas vanuses lastele ja kogupereväljakute jaoks on kavas kulutada 21 miljonit krooni, projekti “Hoovid korda” jätkamiseks ja ettevõtlike korteriühistute toetuseks on ette nähtud ligi 20 miljonit krooni.

 

Lisaks parkide-bulvarite korrastamisele on tuleval aastal plaanis esimest korda korraldada rahvusvaheline lillefestival. Veidi üle kolme miljoni krooni maksval festivalil korraldatakse parima lillepeenra võistlus ja laiem eesmärk on propageerida rohelise pealinna ideed. Lillefestival toimub Skoone bastioni esisel väljakul.

 

Kokku kulub linna kohendamiseks 115 miljonit krooni ehk veidi rohkem kui linnaametnike plaanitud viieprotsendiliseks palgatõusuks.

 

Allikas: www.linnaleht.ee 4.12.08.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.