Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Antarktikas on rohkem liike kui Galápagosel (2008-12-04 00:05:36)

 

Esimene põhjalik elustiku uuring nii maismaal kui meres, mis viidi läbi Antarktise lähistel Lõuna-Orkney saartel, andis hämmastavat tulemuse – sealt leiti rohkem loomaliike kui Galápagoselt, saarestikult, mis suunas kunagi oluliselt evolutsiooniteooria rajaja Charles Darwini mõtteid.

 

Uuring on oluline lähtekoht, mis fikseerib saarestiku elustiku hetkeseisu. Selle põhjal on tulevikus võimalik öelda, mil määral on keskkonnamuutused Antarktise elustikku mõjutanud. Uuringu viisid läbi teadlased British Antarctic Survey’st (BAS) ja Hamburgi ülikoolist ning selle tulemused avaldati ajakirjas Journal of Biogeography.

 

Teadlased loendasid kõik nähtud loomaliigid maismaal ning kasutasid sukeldujaid ja traale, millega toodi pinnale mereelukaid kuni 1500 meetri sügavuselt. Leitud liike võrreldi andmebaasides olevatega ning leiti viis seni kirjeldamata liiki. Kokku leiti 1200 erinevast liigist loomi, mille hulgas on näiteks linde, usse, vähke ja limuseid.

 

Loe edasi...

 

Allikas: Äripäev 3.12.08, Siim Sepp.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.